default-image

Την Κυριακή 3 Αυγούστου "Οδηγούμε με ασφάλεια"

Ηράκλειο
Την Κυριακή 3 Αυγούστου "Οδηγούμε με ασφάλεια"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκπρόσωποι συνδιοργανωτών φορέων καλούν τους Κρητικούς και όχι μόνο  να συμμετάσχουν  στην εκδήλωση με σύνθημα "Οδηγούμε με ασφάλεια". Η εκδήλωση με ώρα έναρξη 11:00 π.μ., θα πραγματοποιηθεί στο Thalassa Beach Bar, Αμμουδάρα3ης  στις 3 Αυγούστου.

Μανώλης Χαχλιούτης, πρόεδρος ΚΤΕΛ Ηρακλείου-Λασιθίου Α.Ε.: «Έχουμε πληρώσει πολύ ακριβά τον πιο «βαρύ φόρο» στους δρόμους της Κρήτης. Είναι θλιβερό να χάνονται νέοι άνθρωποι και συμπολίτες μας γενικότερα, από την επικίνδυνη οδήγηση. Πέραν των πολύ επικίνδυνων σημείων στο οδικό δίκτυο της Κρήτης, πολλά ατυχήματα ή δυστυχήματα, οφείλονται στην μη ασφαλή οδήγηση. Από την πλευρά μας, ως μεγαλύτερος μεταφορικός φορέας της Κρήτης, με το χαμηλότερο ποσοστό ατυχημάτων, σχεδόν μηδενικό, συμμετέχουμε σε αυτή την πρωτοβουλία, θέλοντας να περάσουμε το σημαντικότερο ίσως μήνυμα για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων «οδηγούμε με ασφάλεια».

Στέλιος Καρακούδης,πρόεδρος Παγκρήτιας Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας: Ο άνθρωπος συνδέεται με το οδικό τροχαίο ατύχημα ως πεζός, ως οδηγός και ως επιβάτης του οχήματος. Στον παράγοντα άνθρωπο, παίζουν ρόλο η προσωπικότητα, οι ψυχοσωματικές (φυσικές) ικανότητες, η πνευματική καλλιέργεια, η εξάσκηση και η πείρα (επίκτητες ικανότητες), καθώς και η επίδραση που εξασκούν σε αυτόν το όχημα, η κυκλοφορία και το περιβάλλον. Ο άνθρωπος ως χρήστης της οδού, είναι ο σημαντικότερος παράγοντας της οδικής ασφάλειας, καθόσον, από τα στατιστικά αποτελέσματα σχετικών μελετών, προκύπτει ότι το 90% περίπου των τροχαίων ατυχημάτων οφείλεται στον χρήστη της οδού.

Η Παγκρήτια Ένωση Αξιωματικών τασσόμενη πάντα υπέρ της πρόληψης, συμμετέχει ενεργά στην εκδήλωση «Οδηγούμε με ασφάλεια», για να περάσουμε το μήνυμα «Οδηγούμε με ασφάλεια για να σώσουμε τη ζωή μας, τη ζωή της οικογενείας μας, τη ζωή του συνανθρώπου μας. Το πολυτιμότερο αγαθό της κοινωνίας μας, αυτό της ανθρώπινης ζωής, είναι άδικο να θυσιάζεται στο βωμό της ασφάλτου».

Θα πρέπει επιτέλους να γίνει συνειδητό  απ΄ όλους το γεγονός ό,τι από εμάς, τους καθημερινούς χρήστες της οδού, εξαρτάται εάν θα υπάρχει συνετή οδήγηση και ασφαλής κυκλοφορία στους δρόμους.

Λευτέρης Μιχελάκης, Πρόεδρος Σωματείου Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών Ν. Ηρακλείου: «Ως εκπαιδευτές οδήγησης και άμεσα εμπλεκόμενοι με την οδική ασφάλεια, χαιρετίζουμε την εκδήλωση που ξεκίνησε μετά από πρωτοβουλία του Λευτέρη Αυγενάκη. Θεωρούμε ότι είναι από τα κορυφαία ζητήματα στην Ελλάδα και ειδικότερα στην Κρήτη. Τέτοιες δράσεις αναδεικνύουν αφενός το μέγα αυτό ζήτημα και ευαισθητοποιούν τον κόσμο γύρω από τις ευθύνες που έχει ο καθένας προσωπικά. Ωστόσο, δεν πρέπει να σταματήσει εδώ, αλλά να γίνει κύρια πολιτική της Κυβέρνησης και της Πολιτείας γενικότερα. Αυτός είναι και ο στόχος που θα πρέπει να θέσει ως προτεραιότητα και ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης. Εμείς θα είμαστε αρωγοί από την δική μας μεριά, προκειμένου να η οδική ασφάλεια να αποκτήσει κεντρικό ρόλο στην Κυβερνητική πολιτική και να ανατρέψει την αρνητική πρωτιά στα τροχαία.»

Μαριάννα Μηλογιαννάκη, ΠρόεδροςΕθελοντών «ΠΡΟΤΕΚΤΑ» Ηρακλείου: «Οι δρόμοι κρύβουν πολλές παγίδες. Γι' αυτό κύριο μέλημά μας, πρέπει να είναι η υπευθυνότητα, η προσοχή, ο σεβασμός και η αγάπη για την ζωή. Κάθε φορά που χρησιμοποιούμε τα οδικά μέσα (αυτοκίνητο, μηχανή, ποδήλατο) πρέπει να τηρούμε όλους τους κανόνες ασφαλείας, προστατεύοντας εμάς και τους άλλους.

Μια από τις σημαντικότερες αιτίες τροχαίων ατυχημάτων είναι η οδήγηση από την επήρεια αλκοόλ. Η ΠΡΟΤΕΚΤΑ Ηρακλείου εδώ και δύο χρόνια, έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών πάνω στο θέμα, διοργανώνοντας βιωματικές δράσεις χρησιμοποιώντας τα γυαλιά προσομοίωσης μέθης».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News