Ειδήσεις

Καμπάνια ενημέρωσης για την ψωρίαση

Εκστρατεία ενημέρωσης για την ψωρίαση πραγματοποίησαν το πρωί στο κέντρο του Hρακλείου τα μέλη του Σωματείου Υποστήριξης Ασθενών με ψωρίαση, "Καλυψώ". Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να γίνει σαφές ότι δεν πρόκειται για μεταδοτική νόσο αλλά και να βοηθηθούν οι ασθενείς που ζουν σε συνθήκες αποκλεισμού είτε προσωπικής απομόνωσης, εξαιτίας των εμφανών δερματικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Να γκρεμίσουν το μύθο πως η ψωρίαση είναι μεταδοτική και να στείλουν μήνυμα στους ασθενείς που ταλαιπωρούνται από τα συμπτώματα της νόσου, έχουν στόχο οι πρωτοβουλίες τους Σωματείου Υποστήριξης Ασθενών με Ψωρίαση, Καλυψώ, όπως αυτή που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή έξω από τη Βασιλική του Αγίου Μάρκου στο Ηράκλειο.

Στόχος της πρωτοβουλίας πέρα από το να γίνει σαφές ότι η ασθένεια, δεν είναι μεταδοτική, είναι να βοηθηθούν οι ίδιοι οι πάσχοντες που ζουν σε συνθήκες αποκλεισμού είτε προσωπικής απομόνωσης, εξαιτίας των εμφανών δερματικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Για το σκοπό αυτό έχει ιδρυθεί και λειτουργεί και η τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης  801 11 77 277 στην οποία μπορούν να απευθύνονται οι ασθενείς.

Θέλοντας να ενισχύσουν την ευαισθητοποίηση του κόσμου έναντι των ασθενών τα μέλη του Συλλόγου είχαν εφοδιαστεί και με ειδικά ρούχα τα οποία χάρη στην κατασκευή τους δίνουν σε όποιον τα δοκιμάζει , την αίσθηση που έχουν στ δέρμα τους οι ασθενείς με ψωρίαση.

Της Έλλης Κοκάλη

Σχόλια