Ειδήσεις

Παγκρήτιο Όχι για την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Υφυπουργό Ανάπτυξης Γεράσιμο Γιακουμάτο από την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης μέσω της οποίας εκφράζεται η αντίθεση στην Υπουργική απόφαση που καταργεί την Κυριακάτικη Αργία σε εκτεταμένες -μη τουριστικές - περιοχές της χώρας. Οι έμποροι κάνουν λόγο για μία πράξη απόλυτα εχθρική κατά των επιχειρήσεων και δη των μικρομεσαίων αλλά και κατά των εργαζομένων και καλούν τον κ. Γιακουμάτο να την πάρει πίσω.

 Αναλυτικότερα αναφέρεται:

 Αξιότιμε Κύριε  Υπουργέ,

Για μία ακόμη φορά ο εμπορικός κόσμος αιφνιδιάζεται και η αγορά αναστατώνεται.

Η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης, δηλώνει κατηγορηματικά αντίθετη κατά της Υπουργικής  Απόφασης του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κ1-1119/7-7-2014, που καταργεί την Κυριακάτικη Αργία σε εκτεταμένες -μη τουριστικές - περιοχές της χώρας.

Η Υπουργική αυτή  Απόφαση  προαναγγέλλει ότι από την επόμενη χρονιά, θα υπάρξει η πλήρης απελευθέρωση και χωρίς όρια λειτουργία κατά τις Κυριακές,  όλων των καταστημάτων, όλες τις Κυριακές του χρόνου, σε όλες τις περιοχές της χώρας.


Πρόκειται για μια πράξη απόλυτα εχθρική κατά των μικρομεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων και των εργαζομένων, που σπρώχνει στο κενό την μικρομεσαία εμπορική επιχείρηση, που προσπαθεί με νύχια και με δόντια να κρατηθεί ζωντανή μέσα στην κρίση.  

Η πλήρη κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, είναι η  καταστροφή και το κλείσιμο των μικρών εμπορικών καταστημάτων.

Κύριε Υπουργέ,

Σας καλούμε να αποδείξετε έμπρακτα την αγάπη και την μαχητικότητα σας στο ελληνικό εμπόριο και τις ελληνικές επιχειρήσεις και να μην προχωρήσετε στη λήψη αποφάσεων, που θα δώσουν το τελειωτικό χτύπημα στις μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις.

Σας ενημερώνουμε δε ότι όλοι οι Εμπορικοί Σύλλογοι της Κρήτης δεν επιθυμούν καμία Κυριακή Λειτουργίας τω καταστημάτων και μπροστά στην επιβίωση τους θα αγωνισθούν με κάθε μέσο ώστε να περιφρουρήσουν την Κυριακάτικη αργία, συσπειρωμένοι γύρω από τα συνδικαλιστικά όργανα που τους εκπροσωπούν, προχωρώντας σε σειρά διαμαρτυριών, αντιδράσεων και κινητοποιήσεων.

Σχόλια