Ειδήσεις

Συνάντηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ με Ενώσεις Συντακτών

Άτυπη συνάντηση είχαν σήμερα, μετά από αίτημά τους, οι βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλης Κριτσωτάκης και Μαρία Διακάκη και αντιπροσωπεία της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου με επικεφαλής το συντονιστή Γ. Παυλιδάκη, με τους εκπροσώπους των Ενώσεων Συντακτών, οι οποίοι βρίσκονται στην πόλη μας με αφορμή την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε το Ελληνικό Δημόσιο κατά των 20 εργαζόμενων στην ΕΡΑ Ηρακλείου, με τα οποία ζητεί να ανασταλεί η καταβολή των μισθών υπερημερίας που επιδίκασε το δικαστήριο με την πρόσφατη απόφασή του.

Στη συνάντηση μετείχαν ο κ. Γιώργος Σαββίδης - πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ, ο κ. Θέμης Μπερεδήμας - πρόεδρος της ΕΣΠΗΤ, ο κ. Κυριάκος Κορτέσης και η κ. Κατερίνα Μηναδάκη - πρόεδρος και αντιπρ/δρος της ΕΣΗΕΠΗΝ, ο κ.Γιώργος Γιουκάκης - αντιπρ/δρος της ΕΣΗΕΑ, ο κ. Κωστής Βασιλάκης - αντιπρ/δρος της ΤΕΑΣ, η κ.Νέλλη Κατσαμά - μέλος ΓΣ ΠΟΕΣΥ καθώς και ο εκπρόσωπος του ΕΚΗ Γ.Γ. κ. Στέλιος Βοργιάς.

Διεξήχθη μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συζήτηση κυρίως για το σοβαρό έλλειμμα ενημέρωσης που υπάρχει στη χώρα ιδιαίτερα μετά το "μαύρο" στην ΕΡΤ, για τα σοβαρά προβλήματα των δημοσιογράφων με την ανεργία και την επισφάλεια να «κτυπάνε κόκκινο» καθώς και για την αναγκαιότητα επαναλειτουργίας της ΕΡΤ. Εκφράστηκε η ανησυχία για τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς αλλαγής του νόμου περί συνδικαλισμού και έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα της υδρόλυσης εν πλω των χημικών στη Μεσόγειο, στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και της ΔΕΗ και τονίστηκε η αναγκαιότητα αντίστασης όλης της κοινωνίας στην νεοφιλελεύθερη επίθεση.

Οι βουλευτές και οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασαν για άλλη μια φορά τη συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και στον αγώνα τους τόσο για τα εργασιακά τους δικαιώματα όσο και για δημοκρατική πλουραλιστική δημοσιογραφία και εξήραν την πολύμηνη προσπάθειά τους.

Εξέφρασαν δε την πεποίθηση τους ότι η Δικαιοσύνη για άλλη μια φορά θα επιτελέσει το έργο της.

Συμφώνησαν ότι πρέπει να υπάρχει διαρκή επαφή καθώς και ότι η κινητοποίηση της κοινωνίας για αλληλεγγύη και συγκεκριμένη στήριξη στο δύσκολο αλλά σπουδαίο αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ προκειμένου να μπορέσουν να συνεχίσουν, τόσο σε πανελλαδικό όσο και σε τοπικό επίπεδο, είναι απαραίτητη.

Ιδιαίτερα σε τοπικό επίπεδο η λειτουργία της ΕΡΑ Ηρακλείου με την εθελοντική εργασία των εργαζομένων πρέπει να συνεχιστεί και είναι αναγκαία η συνδρομή όλων προκειμένου να ξεπεραστούν οι σημαντικές οικονομικές και διαδικαστικές δυσκολίες (ενοίκια, ρεύμα κ.λπ.).

Σχόλια