default-image

Απολογούνται οι συλληφθέντες για τις δύο συμμορίες (video)

Κρήτη
Απολογούνται οι συλληφθέντες για τις δύο συμμορίες (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έχοντας να αντιμετωπίσουν το βάρος μιας εξαιρετικά ογκώδους δικογραφίας - περίπου 7.000 σελίδες, με το μεγαλύτερο μέρος της να αποτελείται από τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες - θα παρουσιαστούν σήμερα για να απολογηθούν στον ανακριτή οι 10 συλληφθέντες που θεωρούνται ότι αποτελούσαν τα βασικά και κύρια μέλη των δύο εγκληματικών οργανώσεων.

Οι δύο συμμορίες, που είχαν πλούσιο "παλμαρέ" στη διακίνηση ναρκωτικών, τους εκβιασμούς και τις τοκογλυφίες, εξαρθρώθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. στο πλαίσιο μιας μεγάλης, συντονισμένης επιχείρησης την περασμένη Τρίτη.

Video Platform Video Management Video Solutions Video Player

Αν και στην υπόθεση φέρονται να εμπλέκονται άνω των 120 ατόμων (για την ακρίβεια, 127), αυτοί που συνελήφθησαν επί του παρόντος είναι αυτοί οι δέκα. Εξ αυτών, οι "εγκέφαλοι" φέρονται να είναι τα επτά άτομα (όλοι ημεδαποί), ενώ συνελήφθησαν και τρία άτομα αλβανικής καταγωγής, οι οποίοι φέρονται να είναι άμεσοι συνεργοί των συμμοριών και συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, με στοιχεία στα... χέρια τους.

Οι 10 συλληφθέντες είχαν οδηγηθεί το μεσημέρι της περασμένης Τέταρτης στον εισαγγελέα Ηρακλείου, ο οποίος άσκησε σε βάρος τους βαριές διώξεις.

Για την ακρίβεια, οι κατηγορούμενοι βαρύνονται με τις κατηγορίες της συγκρότησης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό τη διάπραξη των κακουργημάτων της τοκογλυφίας και της εκβίασης, ένταξη σε εγκληματική οργάνωση που σχετίζεται με αυτά τα αδικήματα, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη κακουργημάτων περί ναρκωτικών, διακίνηση ναρκωτικών από κοινού και κατ' εξακολούθηση, διακίνηση ναρκωτικών κατά μονάς, από κοινού και κατ' εξακολούθηση, με την επιβαρυντική διάταξη που αφορά στην πρόθεση να προκαλέσει χρήση ναρκωτικών σε ανήλικο, τον οποίο μεταχειρίστηκαν κατά την τέλεση των πράξεων αυτών, απόπειρα εκβίασης κατ' εξακολούθηση, κατά συρροή και κατ' επάγγελμα, τοκογλυφία από κοινού κατ' εξακολούθηση και κατ' επάγγελμα.

Ένα από τα στοιχεία που έκανε ιδιαίτερη εντύπωση τόσο στις διωκτικές Αρχές όσο και στις δικαστικές, που επιλαμβάνονται της υπόθεσης, είναι το νεαρό της ηλικίας τους, σε συνδυασμό με την εξαιρετική οργάνωση που φαίνεται να είχαν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News