Ειδήσεις

Κινητοποιήσεις ενάντια στην καταστροφή των χημικών

Τη βάση του ΝΑΤΟ στο Μαράθι θα αποκλείσουν από στεριά και θήλασα και μάλιστα επί 3 ημέρες οι φορείς από την Κρήτη που αντιδρούν στην καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο. Η απόφαση να προχωρήσουν σε πανελλαδική εβδομάδα δράσης που θα περιλαμβάνει και τριήμερο αποκλεισμό της νατοϊκής βάσης της Σούδας πήραν φορείς από όλη την Κρήτη κατά την διάρκεια σύσκεψης με μεγάλη συμμετοχή στο Εργατικό Κέντρο Χανίων.

Όπως ανακοινώθηκε θα υπάρχει συμμετοχή από την Κρήτη στην προγραμματισμένη για τις 11 Ιουλίου συγκέντρωση στην Αθήνα  ενώ το τριήμερο από 19-21 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί αποκλεισμός της βάσης στη Σούδα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του συντονιστικού η συνέχιση ή μη του αποκλεισμού θα αποφασιστεί εκ νέου με ανοιχτή γενική συνέλευση όλων των συμμετεχόντων.

Τα μέλη του συντονιστικού καλούν την ΠΝΟ και τα εργατικά κέντρα σε όλη την Κρήτη, και όχι μόνο, να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους για ουσιαστική συστράτευση στις κινητοποιήσεις  πραγματοποιώντας προειδοποιητικές στάσεις εργασίας και απεργίες κατά τη διάρκεια του 10ημέρου κινητοποίησης, με κορύφωση αυτών την απεργία την τρίτη μέρα του αποκλεισμού της βάσης (Δευτέρα 21/7).

Ακόμα καλούνται οι επαγγελματίες ψαράδες, καθώς και οι κάτοχοι κάθε είδους πλωτού μέσου να συμμετάσχουν στον αποκλεισμό της νατοϊκής βάσης και από τη θάλασσα.

Παράλληλα σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση ετοιμάζεται η από καιρό ανακοινωμένη εν πλω διαμαρτυρία με καϊκια και πλοιάρια που θα προσεγγίσουν το πλοίο Cape Ray στο πάνω στο οποίο γίνεται η διαδικασία της υδρόλυσης. Ταυτόχρονα καλούμε τους επαγγελματίες ψαράδες καθώς και τους κατόχους κάθε είδους πλωτού μέσου να συμμετάσχουν στον αποκλεισμό της νατοϊκής βάσης και από τη θάλασσα.

Στην σύσκεψη αποφασίστηκε επίσης να επιδιωχθεί συνάντηση φορέων και δημάρχων της Κρήτης με τους πρέσβεις Ρωσίας και ΗΠΑ καθώς και με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας.

Του Αντώνη Νομικού

Σχόλια