default-image

Καθημερινός "πονοκέφαλος" το κυκλοφοριακό στη Χερσόνησο

Κρήτη
Καθημερινός "πονοκέφαλος" το κυκλοφοριακό στη Χερσόνησο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διαβάσεις "φαντάσματα", τουρίστες εγκλωβισμένοι στα αυτοκίνητα, τουριστικά λεωφορεία και παντού εκνευρισμός. Αυτή με λίγα λόγια είναι η εικόνα που καταγράφεται σχεδόν 24 ώρες το 24ωρο στην κεντρική Λεωφόρο της Χερσονήσου.

Το πρόβλημα εκτός από έντονο είναι πλέον διαχρονικό και όπως αποδεικνύεται δισεπίλυτο, σε μία περιοχή που τους θερινούς μήνες ξεπερνά τους 100 χιλιάδες κατοίκους. Ένα μεγάλο παράλληλο πρόβλημα είναι και η οδική συμπεριφορά των οδηγών που παίρνει κάτω από τη βάση. Τα πεζοδρόμια όπως τονίζουν κάτοικοι, επαγγελματίες και επισκέπτες είναι μικρά και μη λειτουργικά και κάνουν δύσκολη την καθημερινότητά τους. Ζητούν μάλιστα άμεση παρέμβαση από τη νέα δημοτική αρχή για την επίλυση ενός προβλήματος που χρόνο με τόπο χρόνο διογκώνεται.

"Καυτή" πατάτα φαίνεται πως είναι η επιβίβαση και η αποβίβαση τουριστών από τα τουριστικά πούλμαν που σταματούν στον κεντρικό δρόμο, μπλοκάροντας εντελώς την κυκλοφορία, που σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες της καλοκαιρινής περιόδου καθιστούν την κατάσταση εφιαλτική.

Του Μάνου Τριγώνη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News