Ειδήσεις

Ντελίριο με τον κροκόδειλο του φράγματος Ποταμών(video)

Σοκ και δέος προκαλεί βίντεο με τον "εξωτικό επισκέπτη", τον αδέσποτο κροκόδειλο στο φράγμα Ποταμών στο Αμάρι Ρεθύμνου. Το άγριο ερπετό, όπως είναι φυσικό έχει προκαλέσει την αναστάτωση μεταξύ των κάτοικων άλλα και την κινητοποίηση της επιστημονικής κοινότητας

Video Platform Video Management Video Solutions Video Player

Ο νεαρός κροκόδειλος που φαίνεται ότι ζει στα νερά του φράγματος εδώ και καιρό, πετάχτηκε ξαφνικά μπροστά σε πυροσβέστες και εθελοντές που έκαναν περιπολία για την πρόληψη πυρκαγιών το βράδυ της Παρασκευής.

Άφωνοι μπροστά στο ερπετό οι αυτόπτες μάρτυρες άργησαν πολύ να πιστέψουν ότι η παρατηρητικότητα τους έφερε στην θέα ενός πρωτόγνωρου, όχι μόνο στην Κρήτη, αλλά σε ολόκληρη τη χώρα.

Όπως φαίνεται ασυνείδητος ξεφορτώθηκε το ερπετό στο χώρο του φράγματος διαταράσσοντας την οικολογική ισορροπία αλλά πάνω από όλα βάζοντας σε κίνδυνο κάθε ανυποψίαστο πολίτη.

Ο νεαρός κροκόδειλος ξεπερνά σε μήκος το ένα μέτρο, ενώ η συμπεριφορά του παραμένει άγνωστη ακόμη και για τους ελάχιστους εξειδικευμένους επιστήμονες της χώρας.

Το ερπετό επανεμφανίστηκε στο ίδιο σημείο χθες το απόγευμα στο στόμιο του φράγματος όπου πυροσβέστες και αρμόδιοι παράγοντες του φορέα διαχείρισης, επιχειρούσαν να εγκαταστήσουν φωτογραφικό σύστημα με ανιχνευτές κίνησης για να μπορέσουν να επιβεβαιώσουν την ύπαρξη του.

Και όπως προέκυψε και στο βίντεο ντοκουμέντο από την βουτιά του, το ερπετό θορυβήθηκε από την παρουσία πολιτών που σπεύδουν στην περιοχή για να δουν από κοντά το νεαρό κροκόδειλο.

Κλιμάκια της πυροσβεστικής υπηρεσίας έχουν αποκλείσει την περιοχή για λόγους ασφάλειας, καθώς η επιχείρηση περισυλλογής του κροκόδειλου από ομάδα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας δεν μπορεί να ξεκινήσεις πριν την ερχόμενη Πέμπτη.

Όπως εξηγεί ο κ. Μαμαγκάκης, που μίλησε στην "ΚΡΗΤΗ TV", στο ηχητικό απόσπασμα που ακολουθεί, «το περιστατικό είναι πρωτόγνωρο και αντιμετωπίζεται με τη συνδρομή των ειδικών, καθώς κανείς δε γνωρίζει την προέλευση του νεαρού κροκόδειλου και πολύ περισσότερο τις προθέσεις του. Ο οικισμός βρίσκεται σε απόσταση 500 μέτρων από το σημείο όπου κινείται ο τροπικός επισκέπτης και για το λόγο αυτό η πρόσβαση έχει απαγορευτεί στο χώρο του φράγματος, μέχρι να ερευνηθεί σπιθαμή προς σπιθαμή».

Video Platform Video Management Video Solutions Video Player

Της Έλλης Κοκάλη

Σχόλια