default-image

Διακοπές θα κάνουν μόνο τα "δυνατά" πορτοφόλια

Κρήτη
Διακοπές θα κάνουν μόνο τα "δυνατά" πορτοφόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την ανιούσα πήραν την περίοδο αυτή οι τιμές σε αρκετά ξενοδοχεία που βρίσκονται σε περιοχές οι οποίες προσελκύουν μεγάλο αριθμό τουριστών, με τις τιμές στις διανυκτερεύσεις να προσφέρονται μόνον για όσους έχουν γερό πορτοφόλι.

Όπως διαπιστώθηκε κατόπιν έρευνας και σύμφωνα με παράπονα τόσο των ξένων όσο και των Ελλήνων που θέλησαν να περάσουν το τριήμερο σε κάποιο τουριστικό θέρετρο, κάποιοι ξενοδόχοι και ιδιοκτήτες καταλυμάτων εκμεταλλεύτηκαν δεόντως την αύξηση της κίνησης λόγω του Αγίου Πνεύματος, οπότε και τσίμπησαν αρκετά τις τιμές στους καταλόγους, με αποτέλεσμα να στοιχίζει ο κούκος αηδόνι στους ενδιαφερόμενους επισκέπτες τους.

Στην Κρήτη, μάλιστα, οι τιμές, σύμφωνα με την έρευνα, ανέβηκαν κατά 21% σε σχέση με πέρυσι τον Ιούνιο, αφού, όπως παρατηρήθηκε, σε κάποιες μονάδες στο Ρέθυμνο οι τιμές διανυκτέρευσης άγγιξαν κατά μέσο όρο τα 109 ευρώ, αυξημένες ούτε λίγο ούτε πολύ κατά 19 ευρώ σε σχέση με τα 90 ευρώ που προσφέρονταν πέρυσι. Εξίσου όμως μεγάλες αυξήσεις παρατηρήθηκαν και στη Σαντορίνη, που πολλοί επιλέγουν παραδοσιακά για το τριήμερο αυτό.

Συγκεκριμένα, στο Ημεροβίγλι η αύξηση των μέσων ξενοδοχειακών τιμών σε σχέση με τον περσινό Ιούνιο αγγίζει το 95%. Η μέση τιμή διανυκτέρευσης φέτος ανέρχεται στα 501 ευρώ, ενώ πέρσι τέτοια εποχή κυμαινόταν στα 257 ευρώ. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας ξενοδοχειακών τιμών της trivago.gr, ίδιο είναι το σκηνικό και στο Φηροστεφάνι, με τη μέση τιμή διανυκτέρευσης να εκτοξεύεται στα 289 ευρώ, έναντι 192 ευρώ τον Ιούνιο του 2013. Σημειώνει δηλαδή αύξηση 51%. Στη Μύκονο η μέση τιμή διανυκτέρευσης βεβαιώνεται να είναι αυξημένη κατά 46% σε σχέση με πέρυσι.

Έτσι, αναλυτικότερα, για να περάσει κανείς ένα βράδυ στο νησί των Ανέμων θα πρέπει να πληρώσει κατά μέσο όρο 184 ευρώ, ενώ τον Ιούνιο του 2013 έδινε γύρω 126 ευρώ. Στη Ρόδο οι τιμές στα ξενοδοχεία παρουσιάζουν αύξηση της τάξης του 7%, με τη μέση τιμή διανυκτέρευσης να διαμορφώνονται στα 75 ευρώ. Πολύ μεγάλη όμως είναι η άνοδος των τιμών και στην Ίο, με 48% ποσοστιαία αύξηση στη μέση ξενοδοχειακή τιμή σε σχέση με τον Ιούνιο του 2013.

Τοποθετημένος στο θέμα της αύξησης των τιμών σε πολλά ξενοδοχεία, όπως αυτή διαμορφώθηκε το διάστημα αυτό, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης, Μιχάλης Βλατάκης, τονίζοντας ότι πρόκειται για μεμονωμένες περιπτώσεις, είπε:

«Ίσως να ενέκυψε θέμα σε ορισμένες περιοχές λόγω του Αγίου Πνεύματος, διότι σε κάποια νησιά σημειώθηκε μια πρόσκαιρη πληρότητα στα ξενοδοχεία και ίσως να τσιμπήσανε λίγο τις τιμές. Όμως πρόκειται για μεμονωμένες περιπτώσεις, καθώς δεν έχει αλλάξει η τιμολογιακή πολιτική. Πρέπει όμως να σημειωθεί ότι κάθε χρόνο αυτή την εποχή, ο εορτασμός του Αγίου Πνεύματος ακολουθείται από ρεπορτάζ για αυξήσεις-φωτιά».

ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗΣ

Ιούνιος 2013

Ιούνιος 2014

σε ευρώ

σε ευρώ

Μπαλί, Κρήτη

Μαστιχάρι, Κως

Αγία Νάπα

Κόραλ Μπέι

Της Μαρίας Αντωνογιαννάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News