default-image

Υποψήφια για το Ευρωμπάσκετ 2015 η Ελλάδα

Μπάσκετ
Υποψήφια για το Ευρωμπάσκετ 2015 η Ελλάδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η FIBA Europe έχει δώσει προθεσμία μέχρι τις αρχές Ιουνίου στην Ουκρανία για να εγγυηθεί για την ασφαλή διεξαγωγή του Ευρωμπάσκετ του 2015, ωστόσο αυτό δεν φαίνεται πολύ πιθανό να συμβεί. Κανείς δε θέλει να φανταστεί τι θα γίνει αν βρεθούν στο ίδιο γήπεδο Ουκρανία και Ρωσία.

Σύμφωνα με την El Mundo Deportivo, 16 χώρες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να φιλοξενήσουν αγώνες της διοργάνωσης, ανάμεσά τους και οι Ελλάδα, μαζί με το Ισραήλ, την Κροατία, την Πολωνία και την Ισπανία. Όμως μόνο οι Ίβηρες μπορούν να διοργανώσουν ολόκληρο το τουρνουά. Οι υπόλοιπες χώρες ζήτησαν να διοργανώσουν έναν όμιλο και κάποιους αγώνες τις τελικής φάσης.

Υπάρχουν και 11 χώρες, η Κύπρος, η Λιθουανία, η Λετονία, η Εσθονία, το Βέλγιο, η Γαλλία, η Γερμανία, η Σερβία, η Βοσνία, η Τσεχία και η Σλοβακία, που θέλουν να φιλοξενήσουν μόνο αγώνες ενός ομίλου. Η Γαλλία θα μπορούσε να φιλοξενήσει τέσσερις ομίλους ωστόσο παρουσιάζει καθυστέρηση με την ανακαίνιση του Παλαί ντε Μπερσί. Ωστόσο η FIBA θα προτιμούσε η διοργάνωση να γίνει από μία χώρα που θα έχει επιφορτιστεί με αυτή και θα έχει και την ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News