default-image

Με λαμπρότητα ο εορτασμός του Αγίου Αντύπα στην Εθιά

Κρήτη
Με λαμπρότητα ο εορτασμός του Αγίου Αντύπα στην Εθιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με την παραδοσιακή λαμπρότητα εορτάστηκε το Σάββατο το πρωί στο παραδοσιακό χωριό της Εθιάς στα Αστερούσια, η μνήμη του Αγίου Αντύπα Επισκόπου Περγάμου, με την τέλεση Θείας Λειτουργίας, παρουσία του περιφερειάρχη κ. Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, του υποψηφίου περιφερειακού συμβούλου κ. Αντύπα Σηφάκη και πλήθους κόσμου από την περιοχή των Αστερουσίων και του Μονοφατσίου.

Στο τέλος της εορτής και στο περίβολο του ναού έγινε η παραδοσιακή λιτανεία της εικόνας του Αγίου Αντύπα (προστάτη των οδοντιάτρων) με τη συμμετοχή όλων των παρευρισκομένων. Την οργάνωση της πανήγυρης είχε ο δραστήριος Πολιτιστικός Σύλλογος Εθιάς και η Επιτροπή Ανέγερσης του ναού, προσφέροντας την γνωστή εγκάρδια φιλοξενία σε όλους τους επισκέπτες και προσκυνητές με την παράθεση παραδοσιακού γεύματος στον ανακαινισμένο κτίριο που φέρει το όνομα του αειμνήστου Εθιανού γέροντος Ευμενίου Σαριδάκη.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Εθιάς κ. Μαθιουδάκης εξέφρασε τις ευχαριστίες του εκ μέρους όλων των κατοίκων της Εθιάς προς τον κ. Αρναουατάκη για την τεράστια και καθοριστική βοήθεια της Περιφέρειας στα έργα ανάπλασης και ανακαίνισης του παραδοσιακού οικισμού, τα οποία και έδωσαν άλλη πνοή και εικόνα στο χωριό αναδεικνύοντας και τον παραδοσιακό χαρακτήρα του, στη συνέχεια δε απευθυνόμενος προς τον κ. Αντύπα Σηφάκη εξέφρασε την ευγνωμοσύνη των Εθιανών για την σημαντική, από χρόνια, οικονομική προσφορά στην ανέγερση του Ιερού Ναού του Αγίου Αντύπα, χαρακτηρίζοντάς τον μέγα δωρητή της εκκλησίας και του χωριού, επισημαίνοντας ότι ενώ ο ίδιος δεν είναι Εθιανός με την έμπρακτη αγάπη του προς το χωριό αποτελεί πλέον ζωντανό κομμάτι της Εθιάς.

Η εκδήλωση έκλεισε περιείχε και μια αναπάντεχη συγκινητική στιγμή όταν η κ. Λουλάκη, από τις παλαιές και εμβληματικές φυσιογνωμίες της Εθιάς απήγγειλε μαντινάδες προς τιμή των καλεσμένων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News