default-image

Τουριστικό "άνοιγμα" της Κρήτης στην Τουρκία

Κρήτη
Τουριστικό "άνοιγμα" της Κρήτης στην Τουρκία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είκοσι τουριστικοί πράκτορες από την Τουρκία φιλοξενούνται στην Κρήτη στο πλαίσιο δράσης με πρωτοβουλία των ξενοδοχείων Kapsis, που, στηριζόμενοι στο πετυχημένο παράδειγμα της Θεσσαλονίκης, φιλοδοξούν να ανοίξουν την τουριστική αγορά του νησιού στα 75 εκατομμύρια πληθυσμού που μετρά η Τουρκία.

Η δράση σε συνδυασμό με την Aegean, που έχει την ευθύνη της αεροπορικής μεταφοράς, στοχεύει στο να γίνει γνωστός ως τουριστικός προορισμός η Κρήτη στους Τούρκους ταξιδιώτες, που μπορούν να ενισχύσουν τον τουρισμό στο νησί καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.

Στα μειονεκτήματα του εγχειρήματος συγκαταλέγεται η βίζα την οποία πρέπει να εκδίδουν οι Τούρκοι πολίτες που θέλουν να ταξιδέψουν στη χώρα, αλλά και η περιορισμένη προώθηση του τουριστικού προϊόντος, που πάντως τα χρόνια της κρίσης έχει διευρυνθεί στην Τουρκία.

Οι πρώτες εντυπώσεις των Τούρκων πρακτόρων είναι κάτι περισσότερο από θετικές, με τους ίδιους να εξηγούν ότι, πέρα από τα κάλλη του νησιού, η Κρήτη και για ιστορικούς λόγους αποτελεί σημείο έλξης για τους Τούρκους επισκέπτες.

Της Ράνιας Μωραΐτη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News