default-image

"Με τη σκέψη σε κάθε εργαζόμενη, άνεργη και νέα γυναίκα"

Κρήτη
"Με τη σκέψη σε κάθε εργαζόμενη, άνεργη και νέα γυναίκα"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

   Οι ΟΜΑΔΕΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΓΕ) Δήμου Μαλεβιζίου, Ανατολικών & Νότιων Συνοικιών Δήμου Ηρακλείου, Μοιρών, Δήμου Μινώα Πεδιάδος και ο Σύλλογος Γυναικών Δήμου Αρχανών - Αστερουσίων  καλούν τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών να δώσουν το «παρών»

στην απεργία της Πρωτομαγιάς και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ την 1η Μάη 10 π.μ στην πλατεία Ελευθερίας.

Η 1η Μάη όπως αναφέρουν:

?      ''Είναι μέρα τιμής της θυσίας των εργατών και εργατριών του Σικάγο το 1886 και συνολικά των αγώνων της εργατικής τάξης και του λαού ενάντια στην εκμετάλλευση.

?      Είναι αφορμή για να αναλογιστεί κάθε εργαζόμενη, άνεργη και νέα γυναίκα μέσα από πιο σκληρό και μακρύ δρόμο κατακτήθηκε κάθε εργατικό και λαϊκό δικαίωμα.

?      Είναι μέρα εφαλτήριο για να πάρουν οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι στα χέρια τους τη σκυτάλη των αγώνων αυτών.

            Σήμερα, την ίδια στιγμή που κυβέρνηση και ΕΕ πανηγυρίζουν για την ανάκαμψη που διαδέχεται την καπιταλιστική  κρίση, εμείς οι γυναίκες των λαϊκών οικογενειών μετράμε μία μία τις κατακτήσεις που χάνουμε. Την ώρα που εκείνοι πανηγυρίζουν για την ανάπτυξη που χτίζεται πάνω στα συντρίμμια αυτά, εμείς παλεύουμε για την επιβίωση μας, για την υγεία, τη μόρφωση, το αύριο το δικό μας και των παιδιών μας.

Μπορούμε να τους σταματήσουμε, να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα που χάνουμε, να κερδίσουμε ακόμη περισσότερα.

Ζούμε στον 21ο αιώνα, όπου πολύ περισσότερο από τον 19ο αιώνα, υπάρχουν όλες οι αναγκαίες υλικές προϋποθέσεις για μόνιμη σταθερή δουλειά, για μειωμένο ωράριο και αύξηση του ελεύθερου χρόνου, για αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν παροχές στην υγεία, τη μόρφωση, τη λαϊκή στέγη, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό, περισσότερο ελεύθερο χρόνο, για μισθούς και συντάξεις που θα ανταποκρίνονται στο ύψος των σημερινών λαϊκών αναγκών.

ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ,                              

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΤΟΥ ΚΟΠΟΥ ΜΑΣ, ΤΩΝ ΠΡΟΣΔΟΚΙΩΝ ΜΑΣ,ΧΩΡΙΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟ.

ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΗΝ ΟΓΕ-ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ [email protected]"

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News