Ειδήσεις

Από την Ιμπρο στα Χανιά θα πάει τρέχοντας ο Γιάννης Κούρος

Το μήνυμα του στόχου και της προσπάθειας  καθώς θα διασχίσει την διαδρομή Ίμπρος Σφακίων  - Χανιά   τρέχοντας 75 χιλιόμετρα θα στείλει  την Κυριακή ο υπερμαραθωνοδρόμος Γιάννης Κούρος  που προσκεκλημένος του συλλόγου δρομέων υγείας θα βρίσκεται στα Χανιά.

Όπως έγινε γνωστό  κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου  η παρουσία του Γιάννη Κούρου στα Χανιά θα συνδυαστεί με την παρουσίαση του βιβλίου του « Το εξαήμερο του αιώνα» αλλά και την αναγόρευση του σε επίτιμο δημότη του δήμου Αποκορώνου.

Όπως δήλωσε  ο πρόεδρος του συλλόγου δρομέων υγείας Γιώργος Αλογδιανάκης την  Κυριακή 24 Νοεμβρίου  ο Γιάννης Κούρος θα ξεκινήσει από την Ιμπρο  Σφακίων στις 09:00 το πρωί   τρέχοντας μέχρι τα  Χανιά, διανύοντας απόσταση  75  χιλιομέτρων,  περνώντας από τις περιοχές   Ασκύφου, Βρύσες, Άγιους Πάντες, Νιο Χωριό, Αρμένους, Καλύβες, Καλάμι, Σούδα, για να  καταλήξει περίπου στις 3 μετά το μεσημέρι  στο Εθνικό Στάδιο Χανίων όπου θα τον υποδεχτούν δημιουργώντας μια ανθρώπινη αλυσίδα 200 αθλητές σωματείων της πόλης και μέλη πολιτιστικών συλλόγων.

Σε ανάμνηση αυτού του γεγονότος ο δήμος Αποκορώνου τύπωσε 1700 μπλουζάκια τα οποία θα πωλούνται και τα έσοδα που θα προκύψουν θα δοθούν  στο φιλανθρωπικό σύλλογο  «Φιλάνθρωπος» καθώς και σε άλλα  φιλανθρωπικά ιδρυματα  των Χανίων.

Την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου στις 12 το μεσημέρι ο 57 χρόνος σήμερα Κούρος,  θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Αποκορώνου απόφαση που έλαβε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο, όπως γνωστοποίησε  ο αντιδήμαρχος Μανώλης Νικολούδης.

Την επομένη, δηλαδή το  Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013, στις 10.30 το πρωί  στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Χανίων, ο Γιάννης Κούρος θα τιμηθεί από τον σύλλογο δρομέων υγείας Χανίων  και θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου του «Το εξαήμερο του αιώνα».

Στο βιβλίο περιγράφεται αγώνας 6 ημερών και νυκτών στη Νέα Υόρκη όπου είχε πρωτεύσει ο Έλληνας αθλητής με διαφορά μιας ημέρας από τον δεύτερο αθλητή που κατάφερε να τερματίσει Τους πολίτες να τιμήσουν με την παρουσία τους τον Γιάννη Κούρο κάλεσαν ο αντιδήμαρχος Χανίων Δημήτρης Λειψάκης, ο Περιφερειακός σύμβουλος Τάσος Κουρουπάκης και ο πρόεδρος της κοινωφελούς επιχείρησης του δήμου Σφακίων Γιάννης Ζερβός.

Ο κ Λειψάκης επεσήμανε ότι,ο Γιάννης Κούρος τιμά ως αθλητής την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο, επισημαίνοντας ότι αποτελεί παράδειγμα για όλους καθώς στέλνει το μήνυμα της προσπάθειας με στόχο.

Ο Γιάννης Κούρος δείχνει σε όλο τον κόσμο την δύναμη του Έλληνα, τόνισε ο κ Κουρουπάκης , ενώ ο κ Ζερβόςτον χαρακτήρισε ως, παράδειγμα για μίμηση.

του Αντώνη Νομικού

Σχόλια