default-image

Σενάρια ότι θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης ο Σαμαράς

Ελλάδα
Σενάρια ότι θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης ο Σαμαράς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οργιάζουν οι φήμες και τα σενάρια - μετά την εμπλοκή που δημιουργήθηκε λόγω της διαφωνίας των τριών πολιτικών αρχηγών για την ΕΡΤ - για το μέλλον της κυβέρνησης και της χώρας.

Η εμπλοκή που έχει δημιουργηθεί, συζητήθηκε στην πρωινή σύσκεψη του πρωθυπουργού με τους συνεργάτες του και αποφασίστηκε, αν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ επιμείνουν στη θέση τους, τότε σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός πιθανόν να ξεκινήσει τη διαδικασία για ψήφο εμπιστοσύνης στην Βουλή.

Υπάρχει και η εναλλακτική εκδοχή, να έρθει το νομοσχέδιο για τη νέα Ραδιοτηλεόραση με το χαρακτήρα του κατεπείγοντος και, αν δεν υπερψηφιστεί, να ξεκινήσει τότε τη διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης ο πρωθυπουργός.

Τα σενάρια

Σε αυτήν την περίπτωση δύο σενάρια εξετάζονται από τα επιτελεία των δύο κομμάτων. Το πρώτο είναι να δοθεί ψήφος ανοχής και να σχηματιστεί μονοκομματική κυβέρνηση από την Νέα Δημοκρατία και το δεύτερο είναι να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές.

Από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ σχολιαζόταν ότι οτιδήποτε γίνει από εδώ και πέρα θα είναι ευθύνη του Σαμαρά και της Ν.Δ. που εκβιάζουν το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News