default-image

Αναβλήθηκε η δίκη του Κώστα Βαξεβάνη

Ελλάδα
Αναβλήθηκε η δίκη του Κώστα Βαξεβάνη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναβλήθηκε τελικά η δίκη του Κώστα Βαξεβάνη για την υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ, λόγω απουσίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία είναι βασική μάρτυρας και δεν μπόρεσε να παραβρεθεί λόγω της συμμετοχής της στην Προανακριτική Επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ. Η δίκη θα διεξαχθεί στις 8/10/2013.

H επιμονή της προέδρου του Δικαστηρίου ήταν πρωτοφανής, παρά το γεγονός ότι οι δικηγόροι του δημοσιογράφου, Νίκος Κωνσταντόπουλος και Βασίλης Καπερνάρος, απουσίαζαν λόγω κωλύματος. Ο πρώτος για λόγους υγείας και ο δευτερος επειδή είχε και άλλες δίκες σε εξέλιξη. Είναι χαρακτηριστικό ότι χρειάστηκε περίπου μιάμιση ώρα και τρεις απανωτές συσκέψεις προκειμένου να αποφασιστεί η αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης.

Αξίζει να σημειωθεί οτί το Δικαστήριο έδωσε αναβολή μόνο για το γεγονός ότι απουσιάζε η βασική μάρτυρας Ζωή Κωνσταντοπούλου, ενώ παρέβλεψε εντελώς ότι δεν μπορούσαν να παραστούν οι δικηγόρου του Κ. Βαξεβάνη. Μάλιστα η εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει να γίνει η δίκη κανονικά ακόμη και χωρίς δικηγόρους, ακόμη και χωρίς μάρτυρες. Η μοναδική μάρτυρας που βρισκόταν στο δικαστήριο ήταν η γνωστή τραγουδίστρια, Δήμητρα Γαλάνη.Η εισαγγελέας , πρότεινε να γίνει η δίκη με την μοναδική μάρτυρα και όπως είπε «επιφυλάσσεται η έδρα να διακόψει προκειμένου να μεταβει και η Ζωή Κωνσταντοπούλου στο δικαστήριο.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου επιδεικτικά έδειξε να αγνοεί ακόμη και το γεγονός της δικαιολογημένης απουσίας ακόμη και της βασικής μάρτυρας, Ζωής Κωνσταντοπούλου. Από την πλευρά του ο Βασίλης Καπερνάρος μετέβη στην αίθουσα και απευθυνόμενος στην έδρα του δικαστηρίου είπε ότι «επιδιώκεται να στερήσετε από τον κατηγορουμενο της εκπροσώπηση του από τους δικηγόρους του όπως συνταγματικά κατοχυρώνεται αυτό του το δικαίωμα».

Ο Κώστας Βαξεβάνης παρουσίασε στο δικαστήριο τα επίσημα έγγραφα σύμφωνα με τα οποία η Λίστα Λαγκαρντ παραδόθηκε επισήμως  στην Ελληνική Κυβέρνηση και όχι άτυπα και εμπιστευτικά όπως ισχυρίζονταν οι πολιτικοί αρμόδιοι μέχρι και την αποκάλυψη του εγγράφου. Ο Κ. Βαξεβάνης επ΄ροκειτο να δικαστεί για παραβίαση προσωπικών δεδομένων γιατί σύμφωνα με το κατηγορητήριο δημοσίευσε ονόματα καταθετών στην τράπεζα HSBC που συμπεριλαμβάνονταν στην επίμαχη λίστα. Την ίδια λίστα που επιμελώς έκρυβαν και ψεύδονταν για τουλάχιστον 2 χρόνια πολιτικοί και για την οποία υπόθεση παραπέμπεται για κακούργημα ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Πηγή: koutipandoras.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News