Ειδήσεις

Το δεύτερο κοντέινερ με υγειονομικό υλικό από ομογενείς

Αποδέκτης μιας ακόμα σημαντικής δωρεάς έγινε η 7η Υ.ΠΕ Κρήτης. Πρόκειται για την αποστολή από την Αμερική του δεύτερου κοντέινερ 40 ποδών, με αναλώσιμο υγειονομικό υλικό μεγάλης αξίας, ευγενική χορηγία της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής, με τη συνεργασία και συμβολή του IOCC, που προορίζεται και θα διανεμηθεί σε όλες τις μονάδες υγείας ευθύνης της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης.

Η δωρεά αφορά αναλώσιμο υγειονομικό υλικό (επιδεσμικό υλικό, σύριγγες, γάντια, συσκευές αναρρόφησης, πιεσόμετρα, διαφανοσκόπια κ.ά.), το οποίο τηρεί αυστηρά τις ημερομηνίες λήξης και την κατ είδος πιστοποίηση.

Το κοντέινερ έφτασε στην Αθήνα στις 21 Μαΐου 2013, εκτελωνίστηκε, μεταφέρθηκε στο νησί και παραλήφθηκε  από τον Διοικητή της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης, κ. Αντώνη Γρηγοράκη, το πρωί προκειμένου να διανεμηθεί σε όλα τα νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας του νησιού.

Το περιεχόμενο της μεγάλης αυτής δωρεάς θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις του Αθλητικού Κέντρου στα Δύο Αοράκια, ακολούθως της θετικής ανταπόκρισης του Δήμου Ηρακλείου, έως και την παραλαβή των υλικών από τα νοσοκομεία.

Η καταγραφή και κατανομή του περιεχομένου της δωρεάς ανά νοσοκομείο, που αναμένεται να αξιοποιηθεί στο έπακρον από όλες ανεξαιρέτως τις υγειονομικές μονάδες του νησιού, θα γίνει σύμφωνα με τις ετήσιες καταναλώσεις του κατ είδος, από επιτροπή που έχει οριστεί.

Για τον λόγο αυτό συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ και μια μικρή τελετή παραλαβής κι ευχαριστίας, του εκπροσώπου στην Κρήτη της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής κ. Ιπποκράτη Μπελαδάκη και της εκπροσώπου στην Ελλάδα του IOCC κ. Δέσποινας Κατσιβελάκη, πραγματοποιήθηκε το πρωί, στις εγκαταστάσεις του Αθλητικού Κέντρου στα Δύο Αοράκια στο Ηράκλειο.

Σχόλια