Ειδήσεις

Συνεχίζονται οι ημέρες Ρεθύμνου

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Ημέρες Ρεθύμνου», με επίκεντρο την παλιά πόλη. Το πρόγραμμα των επόμενων ημερών είναι:

Τρίτη 28/05/2013

"Πινόκιο….Αλήθεια ή Ψέμα" παιδικό μια παραγωγή από το Θέατρο ΚΡΗΤΗΣ και το Θέατρο ΟΜΜΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ

Το φετινό θεατρικό γεγονός για παιδιά αλλά και για μεγάλους. Μια πάρα πολύ όμορφη θεατρική παραγωγή που παρουσιάζεται επί σκηνής, σε μορφή μιούζικαλ. Οκτώ ηθοποιοί επί σκηνής παρουσιάζουν σε μικρούς και μεγάλους, μια παράσταση, γεμάτη κέφι, χορό και τραγούδι, μέσα από την κλασσική ιστορία του Κάρλο Κολόντι, σε Θεατρική Διασκευή και Σκηνοθεσία του Αντώνη Διαμαντή. Μια ιστορία γεμάτη παιδαγωγικά μηνύματα από το γνωστό και αγαπητό κούκλο στα παιδιά Πινόκιο, που θέλει να γίνει ένα πραγματικό αγοράκι. Μια συγκινητικά αλλά συνάμα και κωμική ιστορία που παρουσιάζεται από τους ηθοποιούς των δύο θεάτρων με κέφι, ζωντάνια αλλά πάνω από όλα αγάπη και σεβασμό για το παιδί.

Πλατεία Μητροπόλης, 20:30

Τετάρτη 29/05/2013

"Φλοξ, το κουτί και τα σύννεφα" - Μια κουκλοπεριπέτεια με αφηγηματικό μέσο τη μουσική

Φλοξ, το κουτί και τα σύννεφα. Μια κουκλοπεριπέτεια με αφηγηματικό μέσο τη μουσική. Για μικρούς και μεγάλους. Ένα παιδί από τον κόσμο των παραμυθιών, η Φλοξ, ανακαλύπτει τον κόσμο των ανθρώπων μέσα από την ελευθερία της παιδικής φαντασίας ώσπου…ένα μεγάλο "πρέπει" διακόπτει το παιχνίδι της και την αναγκάζει να ακολουθήσει διαδρομές που η ίδια δεν θα επέλεγε. Ο φόβος και η αγωνία παίρνουν τη θέση της χαράς και της ανακάλυψης.

Όμως.. Κάθε πρόβλημα φέρνει μαζί του ένα δώρο. Όσο πιο μεγάλο το πρόβλημα τόσο πιο μεγάλο το δώρο.

Τζαμί Καρά-Μουσά, 20:30

Opera Studio της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Η Εθνική Λυρική Σκηνή αναβαθμίζει το Opera Studio έχοντας ως βασικό στόχο τη δημιουργία μιας νέας γενιάς καλλιτεχνών με πλήρη επαγγελματική κατάρτιση. Φοιτώντας στο Opera Studio οι φοιτητές διδάσκονται οπερατικούς ρόλους από το ευρύ φάσμα του λυρικού ρεπερτορίου.

Παράλληλα παρακολουθούν σεμινάρια και διαλέξεις με θέματα όπως στιλιστική ανάλυση και ιστορικό πλαίσιο του μουσικού υλικού, βασικές αρχές ορθοσωμικής για τραγουδιστές, ανατομική γνώση του φωνητικού οργάνου και της λειτουργίας του, αλλά και νέα μαθήματα για την εις βάθος κατανόηση της οπερατικής τέχνης. Την περίοδο 2012-2013 το Opera Studio εγκαινιάζει νέες συνεργασίες με ευρωπαϊκά λυρικά θέατρα και φεστιβάλ και συνεχίζει να συμβάλει στην ολοκλήρωση άξιων νέων καλλιτεχνών, ικανών να ανταποκριθούν στις υψηλές απαιτήσεις της λυρικής τέχνης. Στις γιορτές παλιάς πόλης, θα παρουσιαστεί ένα αφιέρωμα σε γνωστές όπερες.

Ωδείο Ρεθύμνου, 21:15

Πέμπτη 30/05/2013

«Κάτω από το Γαλατόδασος» - Ένα έργο για φωνές

Το κύκνειο άσμα του Ουαλλού ποιητή Ντύλαν Τόμας, γραμμένο αρχικά για το ραδιόφωνο, παρουσιάζεται σε μορφή θεατρικού αναλογίου από την ομάδα Voice- Off. Έξι ηθοποιοί αφηγούνται την ιστορία του Χλαρέγκιμπ, μιας μικρής γραφικής πόλης κοντά στη θάλασσα όπου ζουν οι πιο παράξενοι, περίεργοι, εκκεντρικοί, ανήθικοι, τρελοί και τελικά απλοί άνθρωποι.

Μέσα από ένα κολλάζ φωνών, ήχων και μουσικής οργανώνουν μια ξενάγηση πίσω απ' τα βλέφαρα, ένα ταξίδι στο κόσμο των ονείρων που μπλέκεται συνεχώς με τον πραγματικό.

Μετάφραση: Κατερίνα Αγγελάκη Ρουκ

Σκηνοθεσία: Νικόλας Αλεξίου

Διανομή: Νίκος Αλεξανδρινός, Νικόλας Αλεξίου, Γιώργος Αναγνωστάκης, Μαργαρίτα Βασιλάκη, Λία Καριμάλη, Ελένη Τσαουσάκη

Φορτέτσα, Αποθήκες, Βόρεια Πυλίδα, 21:00

*Ακυρώνεται η προγραμματισμένη έκθεση φωτογραφίας στη μνήμη του Μανού Αστρινου. Η επιτροπή του Φεστιβάλ έλαβε την απόφαση αυτή, σεβόμενη την επιθυμία της οικογένειας του εκλιπόντος.

Σχόλια