Ειδήσεις

Σε ρυθμούς κινητοποίησης σήμερα η Σούδα

Παγκρήτια κινητοποίηση σήμερα στην αμερικανονατοϊκή βάση της Σούδας, ως ένδειξη αντίδρασης και έντονης διαμαρτυρίας του κρητικού λαού για τη χρησιμοποίηση και πάλι της Σούδας στον πόλεμο που έχει ξεσπάσει μεταξύ του Ισραήλ και της Συρίας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται και για την ειρήνη και την ασφάλεια στην Κρήτη.

«Καλούμε όλους τους Ηρακλειώτες, τα σωματεία, τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν την Κυριακή 19 Μάη στην παγκρήτια κινητοποίηση στην αμερικανονατοϊκή βάση της Σούδας, που διοργανώνουν οι επιτροπές ειρήνης», αναφέρει σε ανακοίνωση η Λαϊκή Επιτροπή Μαλεβιζίου.

Η αναχώρηση του κόσμου που θα θελήσει να συμμετάσχει θα γίνει με πούλμαν από το Ηράκλειο, στις 8:30 το πρωί, από το άγαλμα του Βενιζέλου, ενώ προγραμματίζεται προσυγκέντρωση στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς στα Χανιά, στις 12 το μεσημέρι.

Το παγκρήτιο κίνημα ειρήνης διεκδικεί:

«- Να μη συρθεί η Ελλάδα στους νέους ιμπεριαλιστικούς πολέμους των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ που ετοιμάζονται σε βάρος της Συρίας και του Ιράν, οι οποίοι θα έχουν τραγικές συνέπειες για τους λαούς της περιοχής και της χώρας μας.

- Να υπάρξει άμεση απεμπλοκή, να μην τηρηθεί οποιαδήποτε "συμβατική υποχρέωση" και συμφωνία με το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. που άμεσα ή έμμεσα εμπλέκει τη χώρα.

- Να μη χρησιμοποιηθεί, να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας και όλες οι στρατιωτικές βάσεις του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα!

- Να επιστρέψουν όλα τα ελληνικά στρατεύματα που βρίσκονται εκτός συνόρων».

Στην κινητοποίηση μετέχουν φορείς και οργανώσεις ενώ θα υπάρξει προσυγκέντρωση το μεσημέρι στην πλατεία της Αγοράς.

Σχόλια