default-image

"Εξοπλισμένοι" Ρεθυμιώτες στα δίχτυα της ΕΛ.ΑΣ.

Κρήτη
"Εξοπλισμένοι" Ρεθυμιώτες στα δίχτυα της ΕΛ.ΑΣ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολόκληρο οπλοστάσιο συνθέτουν τα ευρήματα μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης που βρισκόταν σε εξέλιξη τη νύχτα στο Ρέθυμνο στο πλαίσιο εξόρμησης της ΕΛ.ΑΣ. με στόχο την πάταξη της εγκληματικότητας και ιδίως τις περιπτώσεις παράνομης οπλοκατοχής.

Τέσσερις Ρεθυμνιώτες ηλικίας 31 έως 53 ετών κατέληξαν στα κρατητήρια στη διάρκεια ολονύχτιας επιχείρησης της Αστυνομίας με μπλόκα και κατ' οίκον έρευνες σε συγκριμένες περιοχές.

Σπίτι και οπλοστάσιο συνάντησαν στο πλαίσιο των ερευνών που πραγματοποίησαν κλιμάκια αστυνομικών, τα οποία έδρασαν με εντολή σαρωτικούς ελέγχους στην πόλη και τα περίχωρα του Ρεθύμνου.

Στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και εφαρμογής ειδικού σχεδίου για την καταπολέμηση της παράνομης κατοχής και διακίνησης όπλων, κλιμάκια αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνου, της Δίωξης Ναρκωτικών και του Αστυνομικού Τμήματος πραγματοποίησαν έρευνες σε σπίτια και καταστήματα ύποπτων ατόμων.

Στη διάρκεια των ερευνών παρουσία εισαγγελικού λειτουργού κατασχέθηκαν 5 όπλα, 2 καραμπίνες, 168 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων και 18 κάλυκες. Στα χέρια ενός 51χρονου βρέθηκε μάλιστα και ένα πιστόλι τύπου μπρελόκ.

Τα ευρήματα αναμένεται να αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για εργαστηριακό έλεγχο, ενώ η Ασφάλεια Ρεθύμνου συνεχίζει την προανάκριση για την προέλευση και τη χρήση των όπλων.

Της Έλλης Κοκάλη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News