Ειδήσεις

Λιμάνι και αεροδρόμιο ψηλά στην ατζέντα- οι επόμενες επαφές

Στο επίκεντρο του κυβερνητικού ενδιαφέροντος βρίσκονται τα αναπτυξιακά έργα στην Κρήτη. Λιμάνι Τυμπακίου και Αεροδρόμιο Καστελιού βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα του πρωθυπουργού, ο οποίος το προσεχές διάστημα θα πραγματοποιήσει σειρά επαφών με επιχειρηματίες στην Κίνα. Σε αυτό το πλαίσιο, ο γραμματέας της Ν.Δ. Μανώλης Κεφαλογιάννης ξεκινά εκστρατεία ενημέρωσης φορέων και κατοίκων για τα δύο μεγάλα έργα που όπως είπε, θα φέρουν την ανάπτυξη στο νησί. Η ΝΟΔΕ Ηρακλείου και οι τοπικοί βουλευτές έχουν ήδη μπει στην τελική ευθεία ενόψει του προσυνεδρίου το οποίο θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Κυριακή στο Ηράκλειο.

Όπως έχει διαφανεί μέχρι στιγμής οι συζητήσεις βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και εταιρίες - κολοσσοί από την Κίνα έχουν ήδη εκφράσει επενδυτικό ενδιαφέρον.

Η ελληνική κυβέρνηση επενδύει αυξημένες προσδοκίες στην τετραήμερη επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Πεκίνο -όχι μόνο για την τόνωση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων- αλλά για τη συμμετοχή της Κίνας στο ελληνικό πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων.

Οι επαφές

Ο γραμματέας της Ν.Δ. Μανώλης Κεφαλογιάννης ξεκινά εκστρατεία ενημέρωσης φορέων και κατοίκων για τα δύο μεγάλα έργα που όπως είπε, θα φέρουν την ανάπτυξη στην Κρήτη. Συγκεκριμένα με επίκεντρο το αεροδρόμιο Καστελίου ο γραμματέας της Ν.Δ. θα έχει αύριο συνάντηση με τον δήμαρχο Μινώα Πεδιάδος, Ζαχαρία Καλογεράκη.

Κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό εν όψει του προσυνεδρίου το οποίο θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Κυριακή στο Ηράκλειο ο κ.Κεφαλογιάννης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία του διαλόγου των στελεχών με τους κοινωνικούς φορείς ανά την Ελλάδα. Παράλληλα εξέφρασε την πεποίθησή του ότι παρά την κρίση η χώρα θα ανακάμψει σύντομα.

Της Κατερίνας Σαλαπάτα

Σχόλια