default-image

Τα "δυναμιτάκια" άναψαν… φωτιές στο Ηράκλειο

Ηράκλειο
Τα "δυναμιτάκια" άναψαν… φωτιές στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φωτιές ευτυχώς μικρής έκτασης άναψαν έφηβοι και παιδιά που ανήμερα του Μεγάλου Σαββάτου άναψαν τα γνωστά δυναμιτάκια των ημερών με αποτέλεσμα προς στιγμήν να αναστατώσουν κατοίκους περιοχών στο Γάζι και στα Καμίνια.

Το πρώτο περιστατικό σημειώθηκε στο Γάζι και χρειάστηκε η συνδρομή της πυροσβεστικής υπηρεσίας προκειμένου να σβηστεί η φωτιά σε ξερόχορτα από το "εκρηκτικό παιχνίδι" παιδιών σε οικόπεδο της περιοχής. Λίγη ώρα αργότερα το σκηνικό επαναλήφθηκε αυτή την φορά σε γειτονιά των Καμινίων κοντά στο σχολικό συγκρότημα Τάλως όμως σε αυτή την περίπτωση πριν καν φτάσει η πυροσβεστική οι ίδιοι οι περίοικοι έσπευσαν με λάστιχα να σβήσουν την πυρκαγιά που είχε εκδηλωθεί και πάλι σε χόρτα αλλά αυτή την φορά μια ανάσα από τα σπίτια τους.

Ευτυχώς επρόκειτο για μικρές εστίες φωτιάς που κατασβήστηκαν χωρίς παρατράγουδα και κυρίως χωρίς να τεθούν σε κίνδυνο τα παιδιά που αγνοώντας τις αγωνιώδεις προειδοποιήσεις θέλησαν και φέτος να τιμήσουν το κακώς εννοούμενο έθιμο με τις κροτίδες και τα δυναμιτάκια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News