default-image

Μπλόκα, πρόστιμα και αυτόφωρο από την Τροχαία

Κρήτη
Μπλόκα, πρόστιμα και αυτόφωρο από την Τροχαία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κόκκινη κάρτα στους παραβάτες οδηγούς θα δείξουν οι  αστυνομικοί που θα βρίσκονται στους δρόμους της Κρήτης εποπτεύοντας την έξοδο και την επιστροφή των εκδρομέων.

Με την ισχυρή παρουσία κλιμακίων της Τροχαίας στο οδικό δίκτυο και την προειδοποίηση δεν θα χαριστούν σε κανένα οδηγό που θα αποδειχτεί ότι βρίσκεται στο τιμόνι έχοντας καταναλώσει αλκοόλ η ΕΛΑΣ στην Κρήτη, προσπαθεί να αποτρέψει τροχαία ατυχήματα και τις συνέπειες τους πριν αυτά στιγματίσουν την εορταστική ατμόσφαιρα των ημερών.

Στοιχεία που αποδεικνύουν καθημερινά ότι το αλκοόλ αποτελεί τη βασική αιτία για τα τροχαία συμβάντα που καταγράφονται, δεν αφήνουν περιθώρια για απλές συστάσεις στα τμήματα τροχαίας που καλούνται να στείλουν μήνυμα μηδενικής ανοχής στις επικίνδυνες παραβάσεις, σύμφωνα με τις οδηγίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης

Στο Ηράκλειο, σύμφωνα με τις διαπιστώσεις του Τμήματος Τροχαίας, στο 60% των συγκρούσεων οχημάτων που καταγράφονται διαπιστώνεται ότι ο ένας τουλάχιστον από τους εμπλεκόμενους οδηγούς έχει καταναλώσει αλκοόλ. Το σύνολο των επικίνδυνων παραβάσεων στις οποίες συμπεριλαμβάνονται, υπερβολική ταχύτητα παραβίαση ερυθρού σηματοδότη ξεπερνούν τους τελευταίους μήνες τις 2.000 χιλιάδες

Κλιμάκια αστυνομικών θα βρίσκονται σε όλα τα επίμαχα σημεία του ΒΟΑΚ όσο και στο περιφερειακό δίκτυο, επισημαίνοντας με την παρουσία τους πως οι παγίδες που κρύβουν δεν συγχωρούν την απροσεξία των οδηγών.

Η έξοδος και η επιστροφή των εκδρομέων στην Κρήτη, όπως έχει αποδειχτεί γίνεται τμηματικά, γι αυτό και δεν αναμένονται ιδιαίτερα προβλήματα στη ροή της κυκλοφορία.

Ωστόσο προσοχή απαιτείται στην έξοδο της πόλης του Ηρακλείου προς τον Άγιο Νικόλαο όπου λόγω έργων στο ύψος της Πρασάς η κίνηση διεξάγεται σε μια λωρίδα.

Επίσης καθώς και στην ανατολική είσοδο του Ρεθύμνου,  όπου λόγω εργασιών πάνω στο ΒΟΑΚ η κίνηση εκτρέπεται στην παλαιά εθνική οδό στο ύψος του κόμβου Πλατανιά, μέχρι και τον κόμβο Μυσιρίων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News