Ειδήσεις

Σκληρή απάντηση Μ.Βολουδάκη σε Σ.Αρναουτάκη για τον Ο.Α.Κ

Με αμείωτη ένταση μαίνεται η αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει με φόντο το νέο, ενιαίο υπερ-φορέα που θα αναλάβει όλο το ''πακέτο'' των υποδομών(οδικό δίκτυο-νερά κ.τ.λ) στη Κρήτη. Με έναυσμα τις έντονες αντιδράσεις και τα ''πυρά'' που έχουν εκτοξευτεί από τοπικούς φορείς  γύρω από τον ''Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης Α.Ε'' ο Υφυπουργός  Διοικητικής Μεταρρύθμισης Μανούσος Βολουδάκης πέρασε στην αντεπίθεση.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ''KRHTH TV'' ο Χανιώτης Υφυπουργός  έκανε λόγο για παραπληροφόρηση και μυθεύματα που παραπλανούν τη κοινή γνώμη.

Ενώ εμφανίστηκε άκρως αιχμηρός απέναντι στο περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη. Στον οποίο και χρέωσε ουσιαστικά ''διγλωσσία''. Δεδομένου , όπως τόνισε ο κ. Βολουδάκης, πως άλλη άποψη είχε για την ανάγκη συγκρότησης ενός ενιαίου φορέα όταν είχε Υφυπουργικό χαρτοφυλάκιο. Και άλλα λέει, όπως είπε χαρακτηριστικά, τώρα...

'Ακούστηκαν φανταστικά πράγματα που δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια. Ακούστηκε π.χ ότι πρόκειται για ένα έμμεσο τρόπο ξεπουλήματος  δημόσιας περιουσίας . Αναρωτιέμαι που βασίζεται αυτή η φημολογία; Για τι ξεπούλημα μιλάμε, από τη στιγμή που όλοι όσοι μετέχουν στο νέο εταιρικό σχήμα είναι φορείς του δημοσίου; Δεν υπάρχει λοιπόν παραλογισμός;' τόνισε και πρόσθεσε:

'Μέχρι που άκουσα το εξής επίσης παράλογο. Ότι δίνεται τέτοια αρμοδιότητα σε μία Α.Ε! Μά ο ΟΑΔΥΚ, ο ΟΑΝΑΚ που λειτουργεί εδώ και 40 χρόνια δεν είναι Α.Ε;'.

Ο Υφυπουργός θέλησε να διασκεδάσει τις αντιδράσεις και ενστάσεις  των τοπικών φορέων για το γεγονός πως το πρώτο λόγο στο νέο σχήμα θα έχει το κράτος, η κεντρική εξουσία αφού θα κατέχει το 51% της διοίκησης ο κ. Βολουδάκης μίλησε για μια σημαντική εξέλιξη προς όφελος των τοπικών φορέων σε σχέση με το παρελθόν. Αφού πλέον οι δήμοι, η περιφέρεια θα έχουν έστω και όχι πλειοψηφικά λόγο για μεγάλα έργα, όπως ο ΒΟΑΚ και το φράγμα Αποσελέμη. Για τα οποία δεν είχαν κανένα λόγο ως τώρα.

Ερωτηθείς τέλος αν η αντιπαράθεση γίνεται για τις καρέκλες, ο ίδιος αρκέστηκε να σχολιάσει με νόημα: 'Ρωτήστε αυτούς που αντιδρούν'...

Σχόλια