Ειδήσεις

Στη Βουλή η τραγωδία στο ΕΚΑΒ

Να αναλάβει τις πολιτικές του ευθύνες για το δυστύχημα που συγκλόνισε όλη την Κρήτη κάλεσε χθες τον υπουργό Υγείας ο βουλευτής Ηρακλείου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς και μάλιστα με το δημοσίευμα της "Νέας Κρήτης" για το πόρισμα-φωτιά του τραγικού δυστυχήματος ανά χείρας.

Στην αναφορά του ο βουλευτής περιελάμβανε και τις θέσεις του Παγκρήτιου Σωματείου Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ και Εθελοντών Αιμοδοτών, που υποστηρίζουν ότι τα ασθενοφόρα τα οποία χρησιμοποιεί το ΕΚΑΒ Κρήτης είναι παλαιά, με έτη κυκλοφορίας το 2004 και το 2008, έχουν διανύσει πάνω από 150.000 χιλιόμετρα και παρουσιάζουν βλάβες.

Για το λόγο αυτό, στη σχετική αναφορά ζητούσαν την άμεση καταβολή οικονομικής ενίσχυσης για το ΕΚΑΒ Κρήτης.


«Μη βιάζεστε να υιοθετείτε πορίσματα, καθώς όπως πληροφορούμαι από οικογενειακούς κύκλους ενός εκ των συναδέλφων σας στο υπουργείο Υγείας, οι οποίοι χάθηκαν στο τραγικό συμβάν, δεν υιοθετούν οι κύκλοι αυτοί, όπως δημοσιεύτηκε, το πόρισμα», ήταν η απάντηση του υπουργού, αναφέροντας ότι τα ασθενοφόρα είναι ασφαλή. Είπε πως είναι γνωστό ότι ο στόλος των αυτοκινήτων του ΕΚΑΒ έχει καθυστερήσει να ανανεωθεί, ενώ αναφέρθηκε στα οικονομικά προβλήματα της χώρας  και συνέστησε ψυχραιμία.

Σχόλια