default-image

Πανελλήνια συγκίνηση για το βρέφος που παλεύει για τη ζωή

Κρήτη
Πανελλήνια συγκίνηση για το βρέφος που παλεύει για τη ζωή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγκίνηση στο πανελλήνιο έχει προκαλέσει η υπόθεση του νεογνού, το οποίο μπορεί να ήρθε στον κόσμο πριν από ένα μόλις μήνα, αλλά ήδη παλεύει για τη ζωή του.

Η ζωή του "κρέμεται από μια λεπτή κλωστή", νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στην ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου και πάσχει από πολυοργανική ανεπάρκεια, δηλαδή δε λειτουργούν σωστά ζωτικά όργανα του σώματός του.

Το ταξίδι της "ελπίδας"

Το 33 ημερών αγόρι το Σάββατο διακομίστηκε στο Ηράκλειο από τη Λέρο με συμπτώματα υποθερμίας, δύσπνοιας, αλλά και έχοντας χάσει βάρος.

Όταν μεταφέρθηκε πλέον στο ΠΑΓΝΗ οι γιατροί διαπίστωσαν ότι ήταν πολύ παραμελημένο και έτσι ανοιχτό ήταν από την πρώτη στιγμή το ενδεχόμενο της ασιτίας.

Για αυτό το λόγο - και επειδή πρόκειται για μια πολύ λεπτή υπόθεση - το θέμα διαχειρίζεται αποκλειστικά το υπουργείο Υγείας, ενώ έχουν ενημερωθεί αστυνομικές και εισαγγελικές Αρχές.

Τα ενδεχόμενα

Υπάρχουν πολλά ενδεχόμενα για το τι μπορεί να συνέβη στο νεογνό. Καταρχήν να πρόκειται για απειρία της νεαρής μητέρας, η οποία δεν ήξερε πώς να φροντίσει το μωρό και βρισκόταν στη Λέρο, μακριά από νοσοκομείο.

Μια ακόμη εκδοχή είναι το νεογνό να πάσχει από πάθηση, που το οδήγησε στην απώλεια βάρους και να υποσιτίζεται.

Υπάρχει βέβαια και η εκδοχή να υπήρξε συνειδητή παραμέληση - κάτι που όλοι απεύχονται - αλλά είναι υπόθεση αποκλειστικά των Αρχών να αποφανθούν...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News