Ειδήσεις

Διάκριση ήμου Ηρακλείου ανάμεσα σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις

Παράδειγμα προς μίμηση σε παγκόσμιο επίπεδο αποτελεί πλέον η αποτελεσματικότητα με την οποία η δημοτική Αρχή του Ηρακλείου υλοποίησε την ανάπλαση και αναζωογόνηση του παραλιακού μετώπου της πόλης, αξιοποιώντας με τον καλύτερο τρόπο όλους τους διαθέσιμους πόρους, όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου, όπου σημειώνεται:

«Η μεγάλη αυτή παρέμβαση διαμόρφωσης του παραλιακού μετώπου παρουσιάστηκε ως ένα από τα επιτυχημένα παραδείγματα για αναφορά για τις υπόλοιπες πόλεις της Ευρώπης που λαμβάνουν μέρος στο Διεθνές Συνέδριο "EUROPAN 12" που πραγματοποιήθηκε στο Malmo της Σουηδίας στις 11 Ιανουαρίου και στο οποίο συμμετείχαν 49 πόλεις».

Ικανοποιημένος από τη θετική αξιολόγηση της έμπρακτης προσπάθειας που έχει γίνει από τη δημοτική Αρχή του Ηρακλείου για τις εκτεταμένες δράσεις και παρεμβάσεις, ώστε να αλλάξει η εικόνα του Ηρακλείου, δηλώνει ο δήμαρχος κ. Γιάννης Κουράκης, επισημαίνοντας ότι «οι προσπάθειες αυτές που επιβραβεύονται δίνουν τη δύναμη στο πολιτικό και στελεχιακό δυναμικό του Δήμου να συνεχίσει ώστε να ολοκληρωθεί ο πλήρης σχεδιασμός.

Είναι σημαντικό να τονιστεί επίσης ότι η μελέτη για τη διαμόρφωση του δυτικού παραλιακού μετώπου του Ηρακλείου προήλθε από Διεθνή Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό και στο Συνέδριο της Σουηδίας επιβραβεύτηκαν οι καινοτόμες διαδικασίες που ακολουθήθηκαν προκειμένου να χρηματοδοτηθεί το έργο μέσα από μια σειρά ευρωπαϊκών προγραμμάτων εντασσόμενο στο γενικότερο σχεδιασμό της πόλης και του παραλιακού μετώπου και επιτεύχθηκε χάρη στην αποτελεσματική συνεργασία του Δήμου με τους μελετητές και τις αρμόδιες υπηρεσίες».

«Τα έργα συνεχίζονται»

«Η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου», αναφέρεται στην ανακοίνωση, «θα συνεχιστεί με το κέντρο βάρους να μετατοπίζεται τώρα στην ανατολική πλευρά, αφού το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουν οι εργασίες στον ενετικό προμαχώνα και τη θολοσκεπή στοά Σαμπιονάρα. Με την αποκατάσταση-ανάπλαση αυτή θα αποδοθεί ένα σημαντικό έργο στους δημότες, αλλά και στους ξένους επισκέπτες και θα συνδεθεί το λιμάνι με την πλατεία Ελευθερίας και το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου».

Να θυμίσουμε ότι πριν από λίγους μήνες το Ηράκλειο είχε αποσπάσει νέα τιμητική διάκριση από το Συμβούλιο της Ευρώπης στο διαγωνισμό επιβράβευσης καλών πρακτικών με θέμα "Αναπλάσεις Ευρωπαϊκών Παράκτιων Πόλεων".

Σχόλια