Ειδήσεις

Χαμένοι στη μετάφραση για το "φτηνό iPhone"

Τα σενάρια, γεμάτα ίντριγκα και δόσεις μυστηρίου, που συνήθως προηγούνται των  προϊόντων της Apple και ανεβάζουν συστηματικά την ένταση γύρω από τις best seller συσκευές της, μάλλον δεν θα μπορούσαν να μην περιπλεχτούν και στην υπόθεση του «φτηνού iPhone».

Την τελευταία  εβδομάδα δημοσιεύματα και αναφορές σε μεγάλα δίκτυα ενημέρωσης, όπως το Bloomberg και η Wall Street Journal, προέβλεπαν ως πολύ πιθανή και άμεση την κίνηση της Apple να προωθήσει εντός του 2013 την κατασκευή μιας φτηνής έκδοσης του iPhone, με στόχο κυρίως τις αναδυόμενες αγορές και πρωτίστως αυτή της Κίνας.

Στις εικασίες που μέρα  με την  ημέρα μεγεθύνονταν ενσωματώνοντας λεπτομέρειες,  όπως το ότι ένα iPhone των 150 δολαρίων θα μπορούσε να προέρχεται από ανακυκλωμένα μέρη παλαιότερων μοντέλων, ήρθε να βάλει (προσωρινά όπως αποδεικνύεται) τέλος ένα σχόλιο του Φιλ Σίλερ σε εφημερίδα της Σαγκάης: «Αυτό δεν θα είναι το μέλλον των προϊόντων της Apple. Δεν θα προωθήσουμε ένα φθηνότερο smartphone για ένα καλό μερίδιο αγοράς», φέρεται να είπε -στην αρχική εκδοχή της μετάφρασης του κειμένου από τα κινέζικα στα αγγλικά- ο επικεφαλής μάρκετινγκ της εταιρείας.

Εντούτοις και  αφού το σχόλιο του Φιλ Σίλερ έκανε ταχύτατα τον γύρο του κόσμου, το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters απέσυρε για λίγη ώρα το σχετικό δημοσίευμά του, αντικαθιστώντας το με ένα νεότερο, όπου όμως υπάρχουν ουσιαστικές αλλαγές στην απόδοση των σχετικών δηλώσεων.

«Η Apple έχει ως στόχο να παρέχει τα καλύτερα προϊόντα και δεν θα επιδιώξει τυφλά ένα μερίδιο στην αγορά», αναφέρεται στην ανανεωμένη εκδοχή του κειμένου. Μια απόδοση, που αν τελικά ανταποκρίνεται ακριβέστερα στα όσα δήλωσε στην κινεζική εφημερίδα ο επικεφαλής μάρκετινγκ της Apple, δεν αποκλείει την περίπτωση το «φτηνό iPhone» να βρει κάποια στιγμή τον δρόμο του προς τα καταστήματα. Εφόσον, βέβαια, θα πληροί τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες η Apple προσδιορίζει ως «καλύτερα» τα προϊόντα της και προφανώς συγκρινόμενο με τον ανταγωνισμό στην κατηγορία.

Η Apple επιβεβαίωσε την ύπαρξη της συνέντευξης, αλλά αρνήθηκε οποιοδήποτε πρόσθετο σχόλιο και την παροχή μεταφρασμένου κειμένου, αναφέρει το Reuters.

Με τον ένα  ή τον άλλο τρόπο, πάντως, η Apple κατάφερε για άλλη μια φορά να δημιουργήσει τον σχετικό θόρυβο, τη στιγμή που στο CES του Λας Βέγκας πολλοί από τους ανταγωνιστές της παρουσιάζουν smartphones με πληθώρα νέων χαρακτηριστικών σε όλες τις κατηγορίες τιμών. Συσκευές που θα βγουν στην αγορά τους επόμενους μήνες, εντείνοντας την πίεση προς τη συσκευή που είναι η μεγαλύτερη πηγή εσόδων για την Apple.

πηγή: protothema.gr

Σχόλια