Ειδήσεις

Κόντρα για το φορολογικό- "Ενσταση" από ΔΗΜΑΡ

Άγρια κόντρα στην Ολομέλεια της Βουλής όπου συζητείται και ψηφίζεται το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, φρόντισε να δώσει ένα πρώτο δείγμα τον προθέσεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «έχουμε την πιο αδίστακτη κυβέρνηση που ασκεί την πιο άγρια τρομοκρατία και υιοθετεί μεθόδους βίας.


Η ΔΗΜΑΡ απείλησε με  διαφοροποίηση κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας. Συγκεκριμένα, η κυρία Ασημίνα Ξηροτύρη εξέφρασε σοβαρές επιφυλάξεις για το 2ο άρθρο που αφορά την φορολόγηση τραπεζικών καταθέσεων και επισήμανε ότι ««αν δεν υπάρξει μέχρι το τέλος συγκερασμός απόψεων και αύξηση του συντελεστή φορολόγησης των καταθέσεων, η ΔΗΜΑΡ θα διαφωνήσει».

Ενοχλημένο το ΠΑΣΟΚ, για το γεγονός ότι ο υπουργός Οικονομικών δεν έκανε αποδεκτές τις τροπολογίες που κατέθεσε το κόμμα του. «Βάρβαρο» χαρακτήρισε το νομοσχέδιο η κυρία Αλέκα Παπαρήγα επιχειρηματολογώντας ότι οδηγεί την μεγάλη πλειοψηφία σε φοροδιαφυγή.

Από την άλλη ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος επέμεινε στην αντισυνταγματικότητα του νομοσχεδίου και υποστήριξε ότι «Θα πεθάνουν Έλληνες γιατί η κυβέρνηση αποφάσισε να εκτελέσει τις εντολές της τρόικας και να φορολογήσει βαριά το πετρέλαιο θέρμανσης».

Πάντως οι φήμες περί νέας διάταξης για τους υπαλλήλους της Βουλής, η οποία θα εξομοιώνει μισθούς και επιδόματα με τις αποδοχές των υπόλοιπων δημόσιων υπαλλήλων κινδυνεύει να "τινάξει" την συνεδρίαση στον αέρα.

Σχόλια