ΟΦΗ: «Από σωτήρας και αναμορφωτής, μέχρι… μεγάλος ένοχος»

Απόψεις
ΟΦΗ: «Από σωτήρας και αναμορφωτής, μέχρι… μεγάλος ένοχος»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι θετικές αντιδράσεις υπερτερούν… -Κροατικές κριτικές για τον Νταμπράουσκας… - Το ήθος του αποχαιρετισμού του – Η αλήθεια του Μάρκο Λιβάγια – 11+1 «Σφηνάκια»

«Ξέρουμε ότι ο προπονητής είναι το θεμέλιο της ομάδας, ότι μαζί με τον τεχνικό διευθυντή και τον πρόεδρο είναι η αγία τριάδα και δεν θέλω να αλλάζουμε προπονητή... Αλλά θα αλλάξουμε άλλες πέντε φορές αν δούμε ότι δεν πάει καλά η ομάδα», είχε σχολιάσει κοφτά ο πρόεδρος της Χάιντουκ Λούκσα Γιακοβούσιτς, μετά την απόλυση του Βάλντας Νταμπράουσκας.

Ο πρόεδρος της Χάιντουκ ήθελε να τον απομακρύνει αμέσως μετά την ήττα στο Super Cup από τη Ντιναμό,  γιατί δεν ήθελε να χάσει αυτό το παιχνίδι με κανένα τρόπο, αλλά η Χάιντουκ, είχε τεράστια και ορατά προβλήματα. Το δίκιο όμως δεν ήταν με τον πρόεδρο, αφού η μαύρη λίστα αποκαλύπτει το πρόβλημα που καταστρέφει την πρώτη αντίπαλο του ΟΦΗ στα κύπελλα της UEFA. Πάνω από 25 προπονητές απολύθηκαν από τότε και μαζί άλλα 50 πρόσωπα της ομάδας.

«Ο Βάλντας Νταμπράουσκας άντεξε λίγο περισσότερο από δέκα μήνες στον πάγκο της Χάιντουκ. Σε αυτή την περίοδο είχε όλα τα επίθετα, από σωτήρας και αναβιωτής, μέχρι μεγάλος ένοχος».

Το σχόλιο αυτό από τον κροατικό τύπο είναι ενδεικτικό. Οι θετικές αντιδράσεις για τη δουλειά του στην Κροατία, κατηγορηματικά υπερτερούν και δεν αποτελεί έκπληξη, δεδομένου ότι έφερε το πρώτο τρόπαιο (Κύπελλο) μετά από εννέα χρόνια δίαιτας.

Η ομάδα του ήταν και διεκδικήτρια του πρωταθλήματος μέχρι τέλους. Με βάση όλα αυτά, οι οπαδοί της Χάιντουκ εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για την απόφαση της απόλυσής του. «Κρίμα. Μόνο μια ήττα. Και ο Μουρίνιο να έρχονταν, δεν θα ξεπερνούσε τη δεύτερη θέση», έγραψε οπαδός της Χάιντουκ στο Facebook.

 Ο αποχαιρετισμός ως δείγμα επιπέδου…

Μπορούμε να δούμε και μια ευαίσθητη πτυχή του του Βάλντας Νταμπράουσκας μέσα τα λόγια που του βγήκαν στο "διαζύγιό" του με τη Χάιντουκ. Έγραψε: «Ευγνωμοσύνη, υπερηφάνια, τιμή... Αυτά είναι μόνο μερικά συναισθήματα που νιώθω. Ήμουν στον παράδεισο. Ναι, μπορώ να επιβεβαιώσω ότι υπάρχει. Είδα το απίστευτο πάθος, την αγάπη και τη δόξα της Χάιντουκ…

Τίποτα που έχω βιώσει ποτέ στη ζωή μου δεν συγκρίνεται με αυτό. Η οικογένειά μου και εγώ θέλουμε απλώς να ευχαριστήσουμε όλους όσους μας στήριξαν σε αυτό το ταξίδι… Στους παίκτες (δημιουργήσαμε κάτι που θα μας κρατήσει μαζί για το υπόλοιπο της ζωής μας), τους προπονητές, τη διοίκηση και όλους στο σύλλογο (ο σεβασμός που είχαμε ο ένας για τον άλλον δεν θα τελειώσει ποτέ).

Στους οπαδούς... Ευφορία, ελπίδα, αγάπη, πίστη, φλεγόμενη Ρίβα (περιφέρεια της πόλης Σπλιτ, ταχυδρομείο.)... Σας ευχαριστώ για όλα», ευχαρίστησε ο Λιθουανός.

 «Σας ευχαριστώ για την ευκαιρία να αγγίξω την ιστορία αυτού του μεγάλου συλλόγου και να γίνω μέρος της κοινότητας. Θα μένω πάντα μαζί. Θα σε ακολουθήσω, θα ονειρευτώ, θα γιορτάσω, θα τραγουδήσω τραγούδια...».

Η αλήθεια του Λιβάγια

-Για να καταλάβουμε κάποια πράγματα, για αυτό που συνέβαινε στην πρώην ομάδα του Νταμπράουσκας, ας ανατρέξουμε στις δηλώσεις του πρώην άσου της ΑΕΚ Μάρκο Λιβάγια και νυν αρχηγού της Χάιντουκ, πριν την έναρξη του Κροατικού πρωταθλήματος.

-Ο παίκτης από τον οποίο εξαρτάται το μακροπρόθεσμο πλάνο και κάθε φιλοδοξία της Χάιντουκ, είπε στην κάμερα την αλήθεια, ότι δηλαδή η ομάδα ξεφούσκωσε… «Είναι η πιο ακριβή ομάδα που είχε η Χάιντουκ από τότε που ανεξαρτητοποιήθηκε με επίσημο στόχο να γίνει πρωταθλήτρια, αλλά «ο τίτλος μπορεί να χαθεί, η Χάιντουκ όμως πρέπει να είναι πάντα μέσα σε αυτόν».

-Τα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρονται σε έναν προπονητή που παίζει συνήθως 4-2-3-1 και 4-3-3, προτιμά το ισορροπημένο ποδόσφαιρο, όπως και ότι του αρέσει να παίζει επιθετικά με αρκετή πίεση στον αντίπαλο», χαρακτηρίζοντας τον πολύ καλό προπονητή. Για άλλους «ο καλύτερος στο πρωτάθλημα».

Ο Νιόπλιας προσπάθησε, έλλειψε το «άστρο»

- Στο ποδόσφαιρο το αποτέλεσμα μετράει, ειδικά για έναν προπονητή, φταίει δεν φταίει, με τις σύγχρονες θέσεις που διαρθρώνουν ένα ποδοσφαιρικό τμήμα.

Ο Νιόπλιας, προσπάθησε πολύ και αυτή τη φορά στον ΟΦΗ, όμως πέρα από τα όποια δύσκολα της σεζόν, δεν κατόρθωσε να έλξει το «άστρο» του, μέσα από χάσματα που δεν φέρει την κύρια ευθύνη. Κύκλος προπονητικής θητείας, μέσα από ένα αλμανάκ 50 διαφορετικών ποδοσφαιριστών, που επίσης σημαίνει πολλά για τη συνοχή…

-Δυο θέσεις θα ανέβει στον πίνακα ο ΟΦΗ με νίκη επί της Λαμίας, την οποία θα προσπεράσει για να βρεθεί δέκατος. Ζητούμενο και η πρώτη νίκη του στο «Γεντί Κουλέ».

-Η Λαμία έχει πάρει τρεις ισοπαλίες στις τέσσερις εκτός έδρας αναμετρήσεις της! 1-1 στα Γιάννινα, 0-0 με τον Ατρόμητο και 1-1 με τον Ιωνικό. Ηττήθηκε 1-0 από τον ΠΑΟΚ. Εξ ου και ο μέσος όρος 0,25 για τον ΟΦΗ ως γηπεδούχος και το 0,75 της Λαμίας, ως φιλοξενούμενη.

-Στην άμυνα Ο ΟΦΗ έχει δεχτεί δύο γκολ και πάνω σε κάθε ένα από τα  τρία τελευταία του ματς μέσα-έξω, με τη Λαμία ωστόσο να έχει σημειώσει μόλις τρία γκολ στις 8 αγωνιστικές, με οκτώ γκολ παθητικό, έναντι 14 του ΟΦΗ.

-Εκτός απροόπτου, ο Τζιάνι Ινφαντίνο θα διατηρήσει την προεδρία της FIFA το 2023, αφού μια τρίτη συνομοσπονδία (Ωκεανία) στηρίζει ομόφωνα  την επανεκλογή του. Σίγουρος αφού η Συνομοσπονδία της Αφρικής (CAF) με 54 ψήφους και η Conmebol με 10 υποσχέθηκαν την πίστη τους.

-Ιρανοί ακτιβιστές καλούν τη FIFA να αποβάλει το Ιράν από το Μουντιάλ του Κατάρ, λόγω της βίαιης καταστολής της χώρας κατά των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων και της συνεχιζόμενης απαγόρευσης στις γυναίκες να παρακολουθούν ελεύθερα τους εγχώριους αγώνες.

Φωτογραφία από το Youtube

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News