default-image

ΟΦΗ: Το θολό παζλ της φετινής πορείας

Απόψεις
ΟΦΗ: Το θολό παζλ της φετινής πορείας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο Κορδελιό παρένθεση, στην Καισαριανή κατρακύλα… 11+1 "σφηνάκια" από τις καυτές εξελίξεις και τη συνάντηση Λυσσάνδρου - Νιόπλια

Όπως και να το κάνουμε, αυτό που έχουμε δει από τον ΟΦΗ της τρέχουσας σεζόν, δεν αποτελούν, μια ολοκληρωμένη εικόνα. Μοιάζει με ένα παζλ, που δεν μπορεί να συντεθεί.

Λείπουν κομμάτια από την κούτα και στη θέση τους είναι σκιώδεις γραμμές, που κάνουν αδύνατη τη δημιουργία ολοκληρωμένου προσώπου της ομάδας; Όταν δεν υπάρχουν τα κατάλληλα κομμάτια ή υπάρχουν, αλλά είναι ακανόνιστου σχήματος, το ίδιο αποτέλεσμα υπάρχει, σαν ένα έργο ατάλαντης αφηρημένης τέχνης.

Στον ΟΦΗ έγιναν τρομερά λάθη από το καλοκαίρι με τους εμπνευστές αλλά και τους συμπαραγωγούς του παζλ, να μοιάζουν με τους οδηγούς παλιών τρίκυκλων μεταφορών, που έγραφαν πάνω τους «...όπου λάχει».

Από την έννοια της ευθύνης, λοιπόν δεν εξαιρείται κανείς. Κι αν πολλοί μιλάνε για τους Σαμαράδες, έχουν αναρωτηθεί που ήταν όλοι οι άλλοι στρατηγικοί επιτελείς κι αν ήταν (που ήταν), τι έκαναν;

Αυτό που συνέβη χτες στην Καισαριανή, δεν έχει σχέση με τον αποκλεισμό του ΟΦΗ το 1985-86, από τον Οδυσσέα Κορδελιού με 3-1, σε μια σεζόν που ο ΟΦΗ του Γκέραρντ τερμάτισε δεύτερος στο πρωτάθλημα με 16 νίκες και 6 ισοπαλίες, σε 30 αγώνες.

Εδώ έχουμε να κάνουμε με μια πορεία που αγκομαχεί και ο κόσμος του ΟΦΗ μένει με την πίκρα των αποτελεσμάτων στο πρωτάθλημα, με την ομάδα του να είναι στον πάτο σε οκτώ αγωνιστικές, μια μία νίκη και δύο ισοπαλίες…

Με το Κορδελιό ήταν μια παρένθεση και μόνο που τραγουδούσε ο Κόκκοτας, ενώ στην τωρινή φάση σαν να ακούς τον Βασίλη Καρρά να άδει «Που πας, που πας, δεν είναι δρόμος η καρδιά μου να πατάς».

Όχι, δεν χωρούν δικαιολογίες γιατί και η καθυστέρηση του καλοκαιριού, πάνε μήνες που έκλεισε. Οι ηγετικές θέσεις παντού πρέπει να έχουν κατόχους με τόλμη, ευθύνη και ικανότητα… 

(Ο ΟΦΗ δεν γίνεται να είναι ακόμη ομάδα Αυγούστου, καθώς μπαίνει ο  Νοέμβρης...).

"Σφηνάκια"

-Η κίνηση του Μηνά Λυσσάνδρου, με όποια κατάληξη -προβλέψιμη ή μη- υπάρξει από την αυριανή συνάντησή του με τον Νιόπλια, που προαναγγέλθηκε επισήμως, λειτούργησε άμεσα και επικοινωνιακά, καθώς δημιούργησε μια ασπίδα για το ψυχολογικό μέρος των ποδοσφαιριστών και το ματς που έπεται με τη Λαμία, είναι άκρως σημαντικό.

-Μεταστρέφει δηλαδή άμεσα τις ολικές αντιδράσεις οργής, σε καυτές ώρες που τα σίδερα βράζουν με τον αποκλεισμό, από το πεδίο των ποδοσφαιριστών. Ειδικά με τα όσα άκουσαν στην Καισαριανή και την τρομάρα που πήραν από τις απειλητικές ανακοινώσεις που ακολούθησαν σε βάρος τους.

-Δίνεται έτσι ένα στίγμα προς την κατεύθυνση του «Ενός», ως είθισται. Πασίγνωστο άλλωστε, ότι σε τέτοιες κρίσεις παντού στον κόσμο, το μάρμαρο το πληρώνει ο προπονητής, αφού δεν γίνεται να αλλάξουν τριάντα ποδοσφαιριστές.

-Είναι άγνωστο τι έχει αποφασιστεί με τον Μιχάλη Μπούση που έρχεται την προσεχή εβδομάδα, αλλά η χαμηλή φάση του ΟΦΗ -αγωνιστικά και βαθμολογικά- καθιστά λογικό, ο κατ’ εξοχήν υπεύθυνος της ΠΑΕ, να έχει εργασθεί ήδη για προληπτικές εναλλακτικές λύσεις, έχοντας ήδη ανοικτούς διαύλους για τεχνικό διευθυντή, που θα εγκρίνει ο ιδιοκτήτης..

-Το σχολιάσαμε εμφατικά, ότι από το ματς με την Κηφισιά «μετράει η πρόκριση», που θετικά τονώνει και αρνητικά φέρνει αναταράξεις. Το βαρύ κλίμα μέσα και έξω από την ομάδα, κάνει  λογικότερη την πρόβλεψη ότι θα επιφέρει εξελίξεις, αφού η πτωτική μονοτονία δεν δείχνει να αντέχεται και η αλλαγή κλίματος, προβάλλει αυτή τη στιγμή, επιτακτική. (Βλέπε: Μέθοδος ηλεκτροσόκ;).

-Πολλοί φίλοι του ΟΦΗ, πέραν από αυτούς που εξέφρασαν την οργή τους, χαλάστηκαν σε σημείο τάσεως εμετού, από αυτό που έβλεπαν και από αυτό που κατάφερε η ομάδα τους απέναντι στην Κηφισιά (των δύο αγώνων και χωρίς πρωτάθλημα), με τρομερή αποσύνδεση. Δεν πρόκειται για σχήμα λόγου, καθώς ο ΟΦΗ εμφάνισε εικόνα ντροπής -ανεξαρτήτως αιτιών- πέφτοντας θύμα μεγάλης έκπληξης, με εύλογη την απόρροια για την  πρόκληση τριγμών…

-Οι πράξεις μετράνε τώρα, γιατί από παραφιλολογία άλλο τίποτα. Που τα είδε τα "άντερα" ο Πραξιτέλης; Είναι συμβατό με το κλίμα που αναφέρει; («Πιστεύω πως έχουμε παίκτες με “άντερα” για να ανατρέψουμε πάλι το κλίμα που έχουμε δημιουργήσει»). Μακάρι να φανεί από τη Δευτέρα στο γήπεδο. Φυσικά δεν αναφερόμαστε προσωπικά στον αξιόμαχο παίκτη. Είθε, όμως, να επιβεβαιωθεί η παροιμία «κάλλιο αργά παρά ποτέ», παρά η λαϊκή φράση «με τα λόγια, χτίζω ανώγεια και κατώγεια»!

-Ας μείνει για όσους δεν ήθελαν να κρατήσουν μια νεανική φλόγα στην ομάδα των πρότζεκτ που ούτε ίδιοι δεν καταλαβαίνουν τι είναι: «... μια απλή προβολή του Κουιρουκίδη, από γύρισμα του Νοικοκυράκη».

-Μη χάνουμε και το χιούμορ μας: Ποιος… γουρλής πολιτικός ήταν χτες στην Καισαριανή για να δείξει πως η εξουσία είναι αγκαλιά με τον ΟΦΗ;

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News