ΟΦΗ: Η πρόκριση είναι που μετράει…

Απόψεις
ΟΦΗ: Η πρόκριση είναι που μετράει…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κρίσιμη στροφή του ΟΦΗ στο πρωτάθλημα, περνάει και από το κύπελλο. Όρεξη στόχων από την Καισαριανή με την Κηφισιά του έντονου "κρητικού στοιχείου" - 11+1 "Σφηνάκια", με ή άνευ οινοπνεύματος... «Η υστεροφημία αποδίδει στον καθένα την τιμή που του ανήκει…».

Για τον ΟΦΗ το ματς κυπέλλου με την Κηφισιά στην Καισαριανή, είναι και ένα έναυσμα επιβεβαίωσης για τη θετική συνέχεια του στο πρωτάθλημα, πέρα από την αυτονόητη σημασία της πρόκρισής του, που μπορεί να ανοίξει ορέξεις στόχων στο θεσμό.

Από αυτά τα ματς, προέχει πάντα το τσεκάρισμα του εισιτηρίου στην επόμενη φάση, που ανεβάζει την στάθμη της αυτοπεποίθησης στην ομάδα και τον κόσμο της. Στην περίοδο αυτή, μάλιστα, το αποτέλεσμα έχει βαρύνουσα επίδραση με θεμιτό το χαμόγελο της αισιοδοξίας. Σε αντίθετη περίπτωση, διατάραξη...

Ο Νιόπλιας ξέρει την αξία του ματς, δεν το υποτιμά στο παραμικρό. Πόσο μάλλον, όταν θα κληθούν να κοντραριστούν μαζί του παίκτες θρεφτάρια του ΟΦΗ  και του Ηρακλείου που θα θελήσουν να αποδείξουν την αξία τους.

Ένας ικανός συντοπίτης προπονητής, ο Γιώργος Πετράκης με γονική κληρονομιά από τον πατέρα του ως παίκτης και προπονητής και διευθυντικά πρόσωπα της Κηφισιάς, με μεγάλη δράση στο ποδόσφαιρο του Ηρακλείου. Έχει λοιπόν, ειδικά σημεία ενδιαφέροντος αυτή η νοκ άουτ αναμέτρηση, σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο.

Η πρόκριση πάντως του ΟΦΗ, θα δώσει νέο αέρα στο Νιόπλια, στις μάχες του πρωταθλήματος, που σε αυτή την στροφή στην έδρα του πάλαι ποτέ γνώριμου Εθνικού Αστέρα, μπορεί να δώσει στην ομάδα του τη γεύσης της επιτυχίας, πριν τη Λαμία, όπου η νίκη θα είναι μονόδρομος.

Η προϊστορία αγώνων ΟΦΗ και Κηφισιάς, είναι μικρή. Οι δυο ομάδες είχαν  τεθεί αντιμέτωπες τη σεζόν 2015-16 στη Γ’ Εθνική, με την Κρητική ομάδα να νικά και στα δύο ματς (1-0 στο Ηράκλειο, 3-0 εκτός έδρας). Το ματς μάλιστα στο Ζηρίνειο,  ήταν το δεύτερο του Νίκου Νιόπλια στον πάγκο του ΟΦΗ και πρώτο εκτός έδρας.

Με αυτά τα πράγματα δεν παίζεις, μονότερμα…

Και σε αυτή την κρίσιμη καμπή που διανύει το ελληνικό ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, η ΕΠΣΗ και ο πρόεδρος της, έκαναν ένα βήμα μπροστά, με βάση τις ανάγκες των σωματείων και αναλύοντας την πραγματικότητα με σωφροσύνη.

Όσον αφορά την ΕΠΟ, το “μπλοκ της σκληρής γραμμής” που συζητιέται, μπορεί να της βγει μπούμερανγκ, αν και δεν γίνεται να περάσει... Τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα πρέπει να αρχίσουν. Και με ποιο δικαίωμα αυτοί οι τρεις – τέσσερις “Εκτελεστικοί”, λένε πως «αν ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα, θα έχουμε χάσει»;

Νοιάζονται για τις εντυπώσεις σε σχέση με την Πολιτεία και δεν τους καίγεται καρφί για τα σωματεία, τους παράγοντες, του παίκτες, τους προπονητές; Πάντα σε κρίσιμες στιγμές, αποκαλύπτει κάποιος τι πραγματικά είναι και τι πρεσβεύει. Τους την έκανε πάντως γυριστή ο Ορφέας Έβρου, ότι θα πάει στην Τουρκία!  

«Κύριοι της Κυβέρνησης, των Υπουργείων και της ΕΠΟ, δεν έχουμε καταλάβει ακόμη ποιος φέρνει την πραγματική ευθύνη αυτής της απραξίας σας, αφήνοντας τόσα σωματεία στο έλεος αυτής της αναμονής ωστόσο ξέρουμε ότι όλοι εσείς εκεί θα χρεωθείτε την εξόντωση πολλών σωματείων λόγω των δυσβάστακτων εξόδων, χωρίς να έχουν ξεκινήσει καν οι επίσημες υποχρεώσεις τους».

-Αυτή η δράση της ΠΑΕ ΟΦΗ που στοχεύει την πρόληψη και ενημέρωση σχετικά με την καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού, είναι μια από τις σπουδαίες πρωτοβουλίες και έχει απόλυτη ανταπόκριση με αυτό που πρεσβεύει για την κρητική κοινωνία.

-Θελκτική επίσης για το ματς με τη Λαμία τη Δευτέρα, όπου σίγουρα θα δούμε περισσότερες γυναίκες και παιδιά στις κερκίδες συνδυάζοντας και τη συμβολική τιμή εισιτηρίου 2 ευρώ στην Θύρα 1, ως έσοδο για τον σκοπό.

-Η ήττα του ΟΦΗ από τον Παναιτωλικό στο Ηράκλειο, σίγουρα κάνει τη διαφορά στη θέση της κρητικής ομάδας στον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος.

-Η αίσθηση για τον αποκλεισμό της ομάδας του Γιάννη Αναστασίου από την Καλαμάτα που κέρδισε με 4-3 στα πέναλτι (2-2 κανονική διάρκεια και παράταση), ήταν ξεχωριστή ως… φάπα και λόγω του κόουτς της Καλαμάτας Νίκου Αναστόπουλου. Ο «Αλενατόρε» σε πελάγη ευτυχίας!

-Διαβάζαμε και το ρεπορτάζ του Λεβαδειακού στο κύπελο με την ΑΕΛ, όπου χαμογέλασαν δυο τρανταχτά ονόματα του ΟΦΗ, σε μια νέα "αυτοκόλλητη" συνεργασία τους ως προπονητές. Ο Γιασμίκο Βέλιτς και ο Ράικο Γιάνγιανιν.. (Τί ωραίες στιγμές που έζησαν μαζί τους ως θεατές στο γήπεδο οι φίλαθλοι και με αυτούς τους ποδοσφαιριστές κλάσης... Θα τους δούμε σύντομα στο Ηράκλειο, αφού έπεται το ματς της ομάδας τους με τον ΟΦΗ).

-Γράφοντας για τους ξένους "κατοστάρηδες" στον ΟΦΗ, φυσικά και τοποθετήθηκε από τον «δαίμονα της εγρήγορσης», το πόσο άρεσε στον Κάλαϊτζιτς το 4-1 του ΟΦΗ επί του Παναθηναϊκού. Φυσικά δεν έπαιζε ο ίδιος, αφού ήλθε μετά στην κρητική ομάδα, έχοντας δύο θητείες, ενώ χρημάτισε και άξιος αρχηγός!

-Περιμένουν τον Μιχάλη Μπούση μετά το ματς με τη Λαμία. Η καμπή που διανύει ο ΟΦΗ, θέλει και τον πρόεδρό της. Άλλωστε το είχε πει όταν έφυγε την τελευταία φορά , ότι θα γυρίσει πριν το ματς με τον Άρη.

-Αλήθεια; Διοργανώνουν πρόχειρα τουρνουά ποδοσφαίρου, βγάζοντας μια μακέτα διαφήμισης, για να επιδοτούνται ομάδες με στενές σχέσεις με την εξουσία; Δεν είναι κουίζ, ούτε ανέκδοτο, μα τη «Διαύγεια»! Κάπου πριν λίγα βράδια σε ένα συμβούλιο έγινε το έλα να δεις…!

-Τα σωματεία με πολλά ενεργά τμήματα, χρειάζονται τη σύμπνοια μεταξύ των παραγόντων τους, με όλες τις επί μέρους αποφάσεις να διαπνέονται συλλογικά. Όχι ο καθένας και πάρτι του και ας υπάρχουν ανοικτές ανάγκες στο σύλλογο. Βέβαια αυτοί που ηγούνται σε φιλόδοξα τμήματα με μεγάλο μηνιαίο και ετήσιο κόστος, έχουν την ειδική ευθύνη, που δεν μπορεί να εκφράζεται δυσανάλογα σε βάρος άλλων τμημάτων. Ούτε να διχάζουν…

-Γίνονται στους καιρούς μας πολλά πράγματα, αλλά δικά τους χρήματα είναι; Οι προεκλογικές πάντως εκστρατείες επεκτείνονται από το πολιτικό έως και το δημοτικό σκηνικό…

-«Η υστεροφημία αποδίδει στον καθένα την τιμή που του ανήκει…».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News