Άφωνοι με την διατροφή του Κριστιάνο Ρονάλντο στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Απόψεις
Άφωνοι με την διατροφή του Κριστιάνο Ρονάλντο στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιδόρπια και γλυκές λιχουδιές έχουν ακυρωθεί στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μετά την επιστροφή του. Οι συμπαίκτες του είδαν τον συνειδητοποιημένο ως προς την υγεία Κριστιάνο Ρονάλντο να μασουλάει κινόα, αβοκάντο και βραστά αυγά, ως επιδόρπιο! Δείτε τη διατροφή του!

Ο Πορτογάλος σταρ έκανε αμέσως αίσθηση στη δεύτερη παρουσία του στο Ολντ Τράφορντ, σκοράροντας δύο φορές στη νίκη του Σαββάτου με 4-1 επί της Νιούκαστλ Γιουνάιτεντ. Ως άνθρωπος που είναι απόλυτα σχολαστικός προκειμένου να διατηρηθεί σε άριστη κατάσταση, φαίνεται ότι έχει ήδη αντίκτυπο στις συνήθειες και εκτός γηπέδου.

Το ρεπορτάζ της Dailly Mail, είναι αποκαλυπτικό: Ο τερματοφύλακας της Γιουνάιτεντ Λι Γκραντ αποκάλυψε ότι ούτε ένας παίκτης της Γιουνάιτεντ δεν ανέβηκε για επιδόρπιο μετά το δείπνο το βράδυ της Παρασκευής - και όλα αυτά εξαιτίας της επιρροής του Ρονάλντο!

Μιλώντας στο talkSPORT, έδωσε ως παράδειγμα για την επίδραση που έχει η παρουσία του Ρονάλντο στην ομάδα, αυτό έγινε το βράδυ της Παρασκευή στο ξενοδοχείο:

«Όπως θα ξέρετε, τελειώνοντας το δείπνο μας και συνήθως το βράδυ της Παρασκευής βγαίνουν κάποια πράγματα για ζαβολιές. 'Έχουμε λίγο μήλο και κρέμα ή λίγο μπράουνι και κρέμα ή οτιδήποτε άλλο. Σας λέω τώρα, ούτε ένας παίκτης δεν άγγιξε τη μηλόπιτα και την κρέμα, ούτε ένας παίκτης πήγε για το μπράουνι σοκολάτας, επειδή όλοι ήταν καθισμένοι. Ένα από τα παιδιά μου είπε: "Τι έχει ο Κριστιάνο στο πιάτο του;". Έτσι, ρίξαμε μια μικρή ματιά στο τι έχει και προφανώς ήταν το πιο καθαρό και υγιεινό πιάτο που μπορείτε να φανταστείτε. Και μου έκανε πλάκα το γεγονός ότι ούτε ένας παίκτης δεν τόλμησε να σηκωθεί και να φάει αυτό το πρόχειρο φαγητό που ήταν στρωμένο».

Κληθείς να διευκρινίσει τι ακριβώς υπήρχε στο πιάτο του 36χρονου, ο Γκραντ πρόσθεσε: «Θα σας πω ένα από τα πιάτα του - είχε πολλά. Ένα από αυτά ήταν κινόα, αβοκάντο και μερικά βραστά αυγά. Ακούστε, αυτός ο τύπος είναι σε απίστευτη φόρμα. Στην πραγματικότητα έχει το δεύτερο καλύτερο σώμα μετά από μένα τώρα στον σύλλογο - και αυτό λέει κάτι, οπότε τον δικαιώνω»!.

Ο Ρονάλντο επέστρεψε στη Γιουνάιτεντ με μια συμφωνία ύψους 19,8 εκατ. λιρών τον περασμένο μήνα, αφού αποφάσισε να εγκαταλείψει τη Γιουβέντους. Δεν έχασε πολύ χρόνο για να αφήσει και πάλι το στίγμα του στην Premier League, σκοράροντας τα δύο πρώτα γκολ της Γιουνάιτεντ εναντίον της Νιούκαστλ σε ένα παραληρηματικό Όλντ Τράφορντ.

Η μακροζωία του στο υψηλότερο επίπεδο του παιχνιδιού οφείλεται στην αυστηρή δίαιτα και τα προγράμματα γυμναστικής. Για την ακρίβεια, ο Ρονάλντο τρώει συνήθως λίγο και συχνά - έξι γεύματα την ημέρα, σε διαστήματα 3-4 ωρών - για να ανταποκρίνεται στις υψηλές διατροφικές απαιτήσεις του να είναι κορυφαίος ποδοσφαιριστής και να υποστηρίζει τον γρήγορο μεταβολισμό που έχουν οι αθλητές. Η διατροφή του Ρονάλντο του επιτρέπει επίσης να έχει εκρηκτικούς μύες και πολύ χαμηλή λιπώδη μάζα. Έχει προσωπικό διατροφολόγο που τον παρακολουθεί από την εποχή που ήταν στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Τρώει δημητριακά ολικής αλέσεως, φρέσκα φρούτα και άπαχες πρωτεΐνες που περιέχονται σε ψάρια όπως ο ξιφίας, το λαβράκι, η τσιπούρα και ο μπακαλιάρος. Είναι πάντα φρέσκα και ποτέ κατεψυγμένα.

Στο πιάτο του Ρονάλντο υπάρχει πάντα πολλή σαλάτα και για πρωινό θα φάει τυρί, ζαμπόν, γιαούρτι χαμηλών λιπαρών και φρούτα και τοστ με αβοκάντο. Θεωρεί το κοτόπουλο μία από τις μαγικές τροφές: πλούσιο σε πρωτεΐνες και χαμηλό σε λιπαρά.

Ο Πατρίς Εβρά, συμπαίκτης του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, είπε γι' αυτόν: «Συνιστώ σε οποιονδήποτε να πει όχι, αν ο Κριστιάνο τον καλέσει στο σπίτι του, γιατί αυτό το αγόρι είναι μια μηχανή και δεν σταματάει ποτέ να προπονείται. Πήγα εκεί και ήμουν πολύ κουρασμένος μετά την προπόνηση, αλλά στο τραπέζι υπήρχε σαλάτα και στήθος κοτόπουλου και μόνο νερό, όχι ποτά.

Ο Ρονάλντο είναι συγκεντρωμένος και προσεκτικός σε κάθε απόχρωση της ζωής του μακριά από το γήπεδο. Στη διατροφή του έχουν καταργηθεί όλα τα ανθρακούχα ποτά και αποφεύγει να τρώει κόκκινο κρέας και κατεψυγμένα τρόφιμα.

Η σχολαστική προσοχή του Ρονάλντο στη διατροφή απέχει πολύ από τις διατροφικές συνήθειες ορισμένων από τους μεγάλους παίκτες της Γιουνάιτεντ στο παρελθόν. Ο θρυλικός πρώην αρχηγός Ρόι Κιν παραδέχτηκε πρόσφατα ότι κάποτε καταβρόχθισε ένα ντονέρ κεμπάπ μόλις τρεις ώρες πριν από έναν αγώνα της Γιουνάιτεντ.

Ο Ιρλανδός αποκάλυψε: «Έπαιζα ένα παιχνίδι κυπέλλου πριν από την Κρύσταλ Πάλας στην έδρα της και τρεις ώρες πριν από το παιχνίδι έφαγα ένα κεμπάπ. Ένα ντονέρ κεμπάπ από το ψυγείο. Τρεις ώρες πριν το παιχνίδι. Όταν είσαι νεότερος τη γλιτώνεις, αλλά προφανώς το πληρώνεις αργότερα. Νομίζεις ότι τη γλιτώνεις, γελάς λίγο με αυτό και κάνεις το παλικάρι. Για να είμαστε δίκαιοι, όμως, ζούσα μόνος μου και δεν είχα καθόλου φαγητό στο σπίτι".

Η διατροφή του Ρονάλντο σύμφωνα με την Dailly Mail:

-Τα τυπικά ημερήσια γεύματά του:

Πρωινό: Γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά.

Μεσημεριανό γεύμα: Κοτόπουλο και σαλάτα ή σαλάτα με Τόνο, ελιές, αυγό και ντομάτα

Σνακ: Φρέσκα φρούτα, αβοκάντο σε τοστΔείπνο: Ξιφίας και σαλάτα ή μπριζόλα και καλαμαράκια

Ο Ρονάλντο συμπληρώνει τις προπονήσεις της ομάδας με ένα προσωπικό πρόγραμμα προπόνησης. Οι πέντε εβδομαδιαίες βόλτες του στο γυμναστήριο περιλαμβάνουν 25-30 λεπτά καρδιο, σπριντ υψηλής έντασης και στοχευμένα βάρη για την αύξηση της μυϊκής δύναμης. Συνολικά, γυμνάζεται για τρεις έως τέσσερις ώρες την ημέρα.

Ο σούπερ σταρ κοιμάται πέντε φορές την ημέρα. «Ο σωστός ύπνος είναι πολύ σημαντικός για να αποκομίσουμε το μέγιστο από την προπόνηση», λέει. 'Ο ύπνος βοηθά τους μυς να ανακάμψουν, κάτι που είναι πολύ σημαντικό'.

Σωματική διάπλαση

Ένα τεστ διαπίστωσε ότι έχει το σώμα ενός αθλητή 14 χρόνια νεότερού του, με 7% σωματικό λίπος - (του μέσου ποδοσφαιριστή είναι 11). Έχει %  μυϊκή μάζα.

Πηγή: Dailly Mail

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News