ΕΠΟ: Θα επιβραβεύσουν τους αίτιους της παραίτησης Ζαγοράκη;

Απόψεις
ΕΠΟ: Θα επιβραβεύσουν τους αίτιους της παραίτησης Ζαγοράκη;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιτελικό Κράτος, UEFA, FIFA και BIG-4 εκτεθειμένοι από τις εξελίξεις μετά την... ολιστική ομολογία της αποτυχίας τους, να αντιμετωπίσουν την τοξικότητα στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο…. Ποιες θα είναι οι αντιδράσεις τους; Θα τους αφήσουν να μολύνουν;

Όταν ένας Πρόεδρος κοινής αποδοχής και με στήριξη της Κυβέρνησης δεν μπορεί να διοικήσει την ΕΠΟ, γίνεται αυτονόητο το εύρος της ανωμαλίας που κυριαρχεί στον θεσμικό φορέα του ποδοσφαίρου.

Η παραίτηση Ζαγοράκη απλά κάνει πιο εμφατικό το ήδη γνωστό και χρόνιο πρόβλημα γύρω από το Πάρκο Γουδή (παλιότερα της Συγγρού). Ο ίδιος το έλεγε από καιρό ότι είχε σκοπό να παραιτηθεί, επικαλούμενος εμπόδια που του έβαζαν, μέχρι που έφτασε στο σημείο να κάνει λόγο  ότι δεν πρόκειται να παίξει τον ρόλο της Ιφιγένειας.

-Αλήθεια του είπε ο Γεραπετρίτης «Σε καταλαβαίνω έχεις δίκιο;». Ακόμη τραγικότερο, για ένα κράτος που χαρακτηρίζεται «επιτελικό». Αποτυχία.

-Η UEFA έχει αποτύχει επίσης το ίδιο με τις παρεμβάσεις και τις υποδείξεις της για τη διοίκηση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Φιάσκο… Θα αφεθούν να τους βλέπουν ως τα κοροϊδάκια της πριγκηπέσσας, ειδικά μετά τα όσα διαδραματίσθηκαν με την Ολιστική Μελέτη, που προετοίμαζαν πάνω από 1,5 χρόνο FIFA και UEFA, μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη και Τσέφεριν;

-Έχει μεγάλη σημασία να δούμε ποιες θα είναι οι αντιδράσεις των υπερκείμενων πολιτικών και ποδοσφαιρικών φορέων… Θα συνεχίζουν να ακούνε τα παρατράγουδα ;

-Το άλλο έχει να κάνει με τις εξελίξεις, βάσει καταστατικού αφού η τακτική ΓΣ της ΕΠΟ γίνεται κάθε Ιούνιο, άρα ο Δημητρίου θα αναλάβει πρόεδρος μέχρι το καλοκαίρι του 2022, που θα σηματοδοτεί επιβράβευση των αιτιών για την παραίτηση του εμβληματικού αρχηγού της εθνικής μας του 2004. Εκτός, αν η UEFA βάλει διοικούσα.

-Η κίνηση του Ζαγοράκη ανήμερα ενός τόσο κρίσιμου αγώνα της Εθνικής με τη Σουηδία και μάλιστα χωρίς την παρουσία του στο ΟΑΚΑ, προϊδεάζει για βαθιές «μαχαιριές»… Η ώρα της έκρηξης ήταν σαφώς αναμενόμενη καθώς τα επίπεδα τοξικότητας στο ελληνικό ποδόσφαιρο έφταναν στο σημείο να προκαλέσουν μια ακόμη φορά υψηλό συναγερμό.

-Επειδή κάποιοι απορούν γιατί ο Ζαγοράκης έκανε το βήμα παραίτησης του, δεν έχουν παρά να διαβάσουν την τελευταία ανακοίνωση του με αφορμή τους -6 βαθμούς του Άρη:

-«Δε θα χρησιμοποιήσω το «εργαλείο των ισορροπιών» ως μέσο παραγοντικής επιβίωσης μου στο ποδόσφαιρο. Σε κάθε περίπτωση, το ζύγι πάντα θα γέρνει στο τέλος της ημέρας προς την πλευρά των αρχών και αξιών μου. Το έκανα και στο παρελθόν. Όσοι νόμιζαν ότι θα πράξω διαφορετικά τώρα, μάλλον έχουν ποντάρει στο λάθος άτομο. Προς πάσα κατεύθυνση: Δεν πρόκειται να παίξω τον ρόλο της Ιφιγένειας…».

-Το μέγεθος του θυμού, φαίνεται και μόνο που δεν έδωσε παρών στην ειδική εκδήλωση για την προβολή της ταινίας King Otto για τον Ότο Ρεχάγκελ και την εθνική ομάδα!

-Οι τύποι πάντως που αποκαλούνται «BIG-4» και εγγυήθηκαν να στηρίξουν την προεδρία του, αποδείχθηκαν μια ακόμη φορά «τέρατα» σε αλληλοσπαραγμό που κατατρώγουν (για τη μάσα του ο καθένας) τις σάρκες του ελληνικού ποδοσφαίρου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News