Νέα διοργάνωση «Euro-America» στα σκαριά

Απόψεις
Νέα διοργάνωση «Euro-America» στα σκαριά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

UEFA και η Conmebol σχεδιάζουν τον τρόπο σε συνδυασμό με το Μουντιάλ με τους νικητές του Copa America και του Euro.

 Ένα κύπελλο…  Ευρω-Αμερικής φαίνεται πιθανό άμεσα στον ορίζοντα με τους πρωταθλητές Ευρώπης απέναντι στους πρωταθλητές της Νότιας Αμερικής. Το ετοιμάζουν η UEFA και η Conmebol θέλοντας να ξεκινήσουν ένα νέο τουρνουά το 2022. Ουσιαστικά επανεξετάζουν την εισαγωγή μιας νέου διεθνούς τύπου διοργάνωσης Super Cup με τους νικητές του Copa America και του Euro.

Η ιδέα για το προτεινόμενο νέο τουρνουά θέλει να αντικαταστήσει κατά κάποιο τρόπο το Κύπελλο Συνομοσπονδιών, καθώς η ίδια η FIFA θέλει να εισαγάγει ένα πιο ελκυστικό και μικρότερο τουρνουά, που θα παίζεται ένα χρόνο πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Η TNT Sports αναφέρει ότι οι πρόεδροι Αλεξάντερ Τσέφεριν (Uefa) και Αλεχάντρο Ντομίνγκες (Conmebol) έχουν ξεκινήσει τις προσπάθειές τους. Το τουρνουά μπορεί να γίνεται με τους φιναλίστ της κάθε διοργάνωσης, αλλά είναι πιο πιθανό να αποτελείται μόνο από τους νικητές.

Σύμφωνα με τα τωρινά δεδομέμα, η ιδέα είναι να διοργανώνονται το Εuro και το Copa America  δύο χρόνια πριν από τo Παγκόσμιo Κύπελλo, και το νέο τουρνουά να διοργανώνεται ένα χρόνο πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο στη χώρα  που θα το φιλοξενήσει .

Λέγεται ότι, μια τέτοια εκδοχή εξετάζεται για το 2025.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News