Ο Γκουαρντιόλα στο βάθρο με τους πολυνίκες προπονητές

Απόψεις
Ο Γκουαρντιόλα στο βάθρο με τους πολυνίκες προπονητές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην τρίτη θέση μαζί με τον Ουκρανό Βαλερί Λομπανόφσκι, με το ένατο τρόπαιο του Καταλανού

Η κατάκτηση του League Cup (Carabao Cup) από τη Μάντσεστερ Σίτι (1-0 την Τότεναμ) επέτρεψε στον Πεπ Γκουαρντιόλα να ανέβει στο βάθρο με τους πολυνίκες προπονητές, στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Αυτό ήταν το ένατο τρόπαιο του Καταλανού προπονητή από την άφιξή του στην Αγγλία και το 30ο της 12χρονης καριέρας του, ένα κάθε 23 παιχνίδια, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της Αργεντινής .

Ο Γκουαρντιόλα κατατάσσεται στην τρίτη θέση του βάθρου μαζί με τον Ουκρανό Βαλερί Λομπανόφσκι, ο οποίος άφησε το στίγμα του στην Ευρώπη μεταξύ 1969 και 2001.

Η δεύτερη θέση είναι του Ρουμάνου προπονητή της Ντιναμό Κιέβου, Μιρτσέα Λουτσέσκου, με 33 τίτλους, ενώ πρώτος είναι ο Σερ Αλεξ Φέργκιουσον με 48 τρόπαια.

Η καριέρα του Πεπ Γκουαρντιόλα άρχισε την σεζόν 2008/09 με τη Μπαρτσελόνα και οι τίτλοι του μέχρι σήμερα είναι:

Μπαρτσελόνα: 14 τίτλοι (τρία πρωταθλήματα, δύο Κύπελλα, τρία ισπανικά Super Cup, δύο Champions League, δύο ευρωπαϊκά Super Cup και δύο Παγκόσμια Κύπελλα συλλόγων)

Μπάγερν Μονάχου: 7 τίτλοι (τρεις Bundesliga, δύο γερμανικά Κύπελλα, ένα ευρωπαϊκό Super Cup και ένα Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων)

Μάντσεστερ Σίτι: 9 τίτλοι (δύο Premier League, ένα FA Cup, δύο Community Shield και τέσσερα League Cup).

Μάλιστα, η σεζόν 2020/2021 μπορεί να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο για τη Μάντσεστερ Σίτι και τον Πεπ Γκουαρντιόλα, αφού είναι θέμα χρόνου η κατάκτηση της Premier League, ενώ οι «πολίτες» βρίσκονται στα ημιτελικά του Champions League.

Πηγή: marketingregistrato, ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News