Από τον Δεκέμβριο, ήταν ήδη ένα ...γεγονός

Ποδόσφαιρο
Από τον Δεκέμβριο, ήταν ήδη ένα ...γεγονός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το δημοσίευμα για Παλυβό, οι ευθύνες των Κυβερνήσεων και ο Κολίνα που δύσκολα θα καταλάβουν οι διαιτητές για το VAR

Το σίγουρο είναι ότι  ήταν εξ αρχής, ένα "σπουδαίο" γεγονός , η ίδια αποστασιοποίηση της πλευράς Παλυβού από τις μετοχικές εξελίξεις της ΠΑΕ ΟΦΗ από τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν  τα "σφηνάκια" της περιόδου,  έκαναν λόγο για διαφωνίες και για... ένα "ιδιωτικό συμφωνητικό" με τον πρόεδρο.

(Η οικογένεια Παλυβού, δεν συμμετείχε στην τελευταία αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου 1,5 εκατ. ευρώ, με τον Μιχάλη Μπούση να την καλύπτει). Η αρχική μαγιά είχε ήδη θέμα στη σύστασή της.

Το ρεπορτάζ που εμφανίζει την οικογένεια Παλυβού να πουλά ακόμη και όλο το ποσοστό της ομάδας σε ξένους επενδυτές, περιλαμβάνει μεν στοιχεία που δεν ανταποκρίνονται με ακρίβεια στη ορατή μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ ΟΦΗ, αλλά εν προκειμένω, η πλευρά Παλυβού, "ψάχνονταν" από καιρό να αλλάξει το πακέτο, αλλά και με τον Άντζελο ως γ' αντιπρόεδρο στο διοικητικό σχήμα να βρίσκεται συχνά κοντά στην ομάδα. 

Η ΠΑΕ διαψεύδει κατηγορηματικά και άτυπα , αλλά "ζυμώσεις" ή δείγματα υφίστανται. 

Το ποια θα είναι η επίπτωση ενός τέτοιου γεγονότος, που είναι φανερό ότι αποακλύπτεται από "πηγή", είναι λίγο πρόωρο να μετρηθεί, αφού εξαρτάται από τις ενδεχόμενες εξελίξεις, καθώς και την ευκρινέστερη αποκάλυψη των σχεδιασμών, που άρχισαν να σκάνε με κρότο από τον περασμένο Δεκέμβριο....

(Κατά την προσωπική μου αίσθηση, πολύ ενδιαφέρον θέμα μπροστά χωρίς αρνητικές σκέψεις. ίδομεν...)

-«Η ΕΛΑΣ ζήτησε ενημέρωση για Ιβάν και Γιώργο Σαββίδη, Βαγγέλη Μαρινάκη, Κώστα Καραπαπά και Σάββα Θεοδωρίδη για το ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού» -Καλά παιδιά Στρατηγέ μου, ο κυρ Σάββας είναι λίγο πιο μεγάλος!

«Ψάχνω να βρω τον κ. Αυγενάκη αλλά βλέπω ότι έχετε αναλάβει εσείς χρέη Υφυπουργού Αθλητισμού για να βγάλετε τα κάστανα από τη φωτιά ή το φίδι από την τρύπα...» (Ο Βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Κωνσταντίνος Χήτας, μιλώντας από το βήμα της Βουλής, έκανε επίθεση στον Υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη  χαρακτηρίζοντας τον «σκιώδη» Υφυπουργού Αθλητισμού!)

-Τίποτα δεν εγγυάται κανείς για κανέναν σε αυτή τη χώρα. Ούτε καν ολόκληρος Ολυμπιακός …τον Γιαννακόπουλο σε ένα ντέρμπι βόλει. Προφανές ότι έχουμε επιστρέψει στις εποχές της βεντέτας: «Ελληνικό Κράτος vs Κράτος του Ολυμπιακού σημειώσατε 2». (Παντού Βόρειοι και Νότιοι…)

-«Ήταν γνωστό ότι ο “Κωνσταντινέας δεν ακουμπιέται”». Μας το θύμισε ο ίδιος ο πρώην διαιτητής για τις δράσεις του με τη σφυρίχτρα, καταθέτοντας ως μάρτυρας στη «Δίκη των 28». Κι όλος ο κόσμος που έβλεπε ποδόσφαιρο, έχει να το λέει για τον πρώην Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Υπήρξαν διαιτησίες του… που έσκιζαν! Οι παλιοί του ΟΦΗ και του Εργοτέλη, μπορούν να θυμηθούν…

-Η προσφυγή του ΠΑΟΚ Διοικητικό Εφετείο ζητώντας την ακύρωση του πορίσματος της ΕΕΑ, αν έχει τύχει «θα μπορούμε να αναμένουμε εκδίκαση της υπόθεσης τα Χριστούγεννα ή μπορεί και το Πάσχα του 2021», εκτιμά ο βαθύτατα γνώστης των δικαστικών Βίκτωρας.

«Έγκυροι νομικοί κύκλοι υποστηρίζουν ότι δεν μπορεί να προσφύγει στο Διοικητικό Εφετείο πριν δημιουργηθούν έννομα αποτελέσματα, για παράδειγμα αφαίρεση βαθμών ή κάποια άλλη ποινή, εντούτοις ο ΠΑΟΚ με γνωμοδότηση καθηγητή Πανεπιστημίου υποστηρίζει ότι μπορεί».

«Ευθύνες στην Πολιτεία» για το ελληνικό ποδόσφαιρο

 «Οι κυβερνήσεις και τα συμφέροντα τροφοδοτούν την κρίση η οποία είναι διοικητική και όχι αγωνιστική. Τελείως καθαρό το ποδόσφαιρο δεν γίνεται. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη προσβολή για τους Έλληνες διαιτητές από το να σφυρίζουν αγώνες μεταξύ των ελληνικών συλλόγων ξένοι. Έπρεπε να αποχωρήσουν. Να βγουν μπροστά οι ποδοσφαιριστές και να προλάβουμε τα χειρότερα».

Η τοποθέτηση αυτή έγινε από τον πρώην διεθνή ποδοσφαιριστή Γιώτη Τσαλουχίδη, στην ημερίδα «Ελληνικό Ποδόσφαιρο: Κρίση ή Παρακμή;» που έγινε την Αθήνα και συμπυκνώνει την ουσία που παραβλέπουν οι ίδιοι οι αίτιοι.

Ωμά καυστικός για τις ευθύνες της Πολιτείας και ο πρόεδρος του ΙΔΕΑΔ Ανδρέας Μαλάτος:

«Από το 1979 θυμάμαι μόνο κρίσεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Βασικός μέτοχος του προβλήματος είναι η Πολιτεία η οποία συνδιαλέγεται αντί να ρυθμίσει. Είναι απαράδεκτο και αντισυνταγματικό να γίνεται νομοθετική παρέμβαση για να μην την πληρώσει κάποιος. Αν επαναληφθεί το έργο του 2016 (νόμος Κοντονή), πρέπει να προσβάλουμε την αντισυνταγματική διάταξη που θα προέλθει»

Αλλά και οι ατάκες από άλλους ομιλητές για τα επιμέρους, όπως του επίσης πρώην διεθνή Μιχάλη Γεροθόδωρου που πρότεινε «να πάνε φυλακή για 10 ημέρες οι χούλιγκανς για παραδειγματισμό», επισημαίνοντας ότι για το ελληνικό ποδόσφαιρο «δεν υπάρχουν στις κατάλληλες θέσεις άνθρωποι που να ξέρουν ποδόσφαιρο. Δεν υπάρχει πολιτική βούληση»

Ο πρώην πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης Βαγγέλης Κρητικός, έβγαΛε... μάτια: «Πώς γίνεται σε χρόνο dt να αλλάζει ο νόμος για την πολυμετοχικότητα των ΠΑΕ, ενώ δεν συμβαίνει το ίδιο αλλού; Αυτό γίνεται γιατί οι ΠΑΕ έχουν την απαιτούμενη μάζα (μεγάλο πλήθος οπαδών). Οι ΠΑΕ εκμεταλλεύονται την ανάγκη των οπαδών (κυρίως σε περιόδους κρίσης) να ξεδώσουν».

«Η τηλεόραση έγινε εξουσία. Η ίδια είδηση μεταδίδεται σε 3 κανάλια με 3 διαφορετικές μεταφράσεις… Μας συμπεριφέρονται σαν ζώα. Φταίμε γιατί ανεχόμαστε το ρόλο του θύματος. Για μένα λύση είναι η απαγόρευση του ελληνικού ποδοσφαίρου για 5 χρόνια». (Ζώης Κολιός, οικονομολόγος, πρώην αντιπρόεδρος Επιμελητηρίου)

«Επικρατεί πλήρης διάλυση για τους εξής λόγους: α) η μηδενική αξιοποίηση της επιτυχίας του 2004 (πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ελλάδα), β) οι ΠΑΕ ως πάροχοι θεάματος ενθαρρύνουν την προσφυγή στο νόμο της ζούγκλας, γ) οι φίλαθλοι, δ) η απαγόρευση της μετακίνησης των φιλάθλων, ε)οι αγώνες κεκλεισμένων των θυρών, στ) η αθρόα συμμετοχή αλλοδαπών ποδοσφαιριστών, ζ) οι ξένοι διαιτητές (ανίκανοι οι ντόπιοι;) από πρωταθλήματα αμφίβολης αξίας, η) η βία, θ) το στοίχημα που αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα και ι) η κηδεμονία από την ΟΥΕΦΑ». (Δώρος Κλεοβούλου, προπονητής ποδοσφαίρου, Μέλος Δ.Σ. Π.Σ.Α.Ο.Σ.) (Πληροφορίες από το ρεπορτάζ του Χρήστου Παπαθεοφάνους στο new-economy.gr)

 Κολίνα: «Στόχος είναι να μην χρειάζεται το VAR»

  Την άποψή του για το VAR ανέπτυξε ο Ιταλός πρώην διαιτητής Πιερλουίτζι Κολίνα, μιλώντας στην ιταλική εφημερίδα Gazzetta dello Sport. «Το VAR σε βοηθά να αποφασίσεις ταχύτερα; Ο διαιτητής πρέπει να αποφασίσει σαν να μην υπήρχε η τεχνολογία. Ο στόχος είναι να μην το έχεις ανάγκη, επειδή οι αποφάσεις είναι σωστές και γι 'αυτό δουλεύουμε μέσα από την προετοιμασία. Μετά, ξέρει (ο διαιτητής) ότι υπάρχει ένα αλεξίπτωτο που μπορεί να διορθώσει ένα λάθος, ακόμη και αν το σφάλμα παραμένει. Ίσως οι δημοσιογράφοι το ξεχνάτε, αλλά ο διαιτητής όχι», είπε ο Ιταλός επικεφαλής των διαιτητών στη FIFA, σίγορυρα ένας από τους κορυφαίους διαιτητές στην ιστορία του ποδόσφαιρου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News