Το "Μεγάλο Φαγοπότι" της αναδιάρθρωσης

Απόψεις
Το "Μεγάλο Φαγοπότι" της αναδιάρθρωσης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Τέσσερις εκπρόσωποι της αστικής τάξης εγκαταλείπουν τις κοινωνικές ενασχολήσεις τους, απομονώνονται σε μια βίλα έξω από το Παρίσι και με τη βοήθεια μιας μαγείρισσας-ιέρειας, που εκπληρώνει ταυτόχρονα και τις σεξουαλικές επιθυμίες τους, επιδίδονται σε ένα αχαλίνωτο αγώνα με φαγοπότι και σεξ μέχρι σκασμού. Μια ταινία που προκάλεσε μέγα σκάνδαλο στην εποχή της..."

Αυτό είναι το ζουμί της ταινίας «Το Μεγάλο Φαγοπότι» (“La Grande Bouffe”) που ξαναείδαμε πολλές φορές με την υπογραφή της σκηνοθεσίας του Μάρκο Φερέρι και πρωταγωνιστές τους αμίμητους Μαρτσέλο Μαστρογιάννι, Ούγκο Τονιάτσι, Φιλίπ Νουαρέ, Μισέλ Πικολί, Αντρέα Φερεόλ...

Στην τέχνη όλα έχουν συμβατικές και αλληγορικές μεταφορές που φτιάχνουν διαχρονικά παζλ της εξουσίας.

Οι σκηνές της ήλθαν μόνες τους στο μυαλό με όλα αυτά που γίνονται γύρο από το ελληνικό ποδόσφαιρο, την νεότερη ηγεσία του υπουργείου αθλητισμού, τους συμπαίκτες της "χαλίφηδες", τα εντεταλμένα βολέματα "δικών" τους προσώπων στα πόστα του ποδοσφαίρου και μαζί την κρυφή λίστα των υπέρογκων αμοιβών στελεχών και παραστελεχών μέσα ή έξω από την Ομοσπονδία με μισθούς από 25.000 ευρώ το μήνα, έως 10 ή 7.000 για τους... αδικημένους. (Τους κακομοίρηδες!)

Το ερέθισμα όμως προήλθε με την άνεση με την οποία δίνουν το χρήμα και χαρίσματα -ελέω πολιτικής στόεχευσης- στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, το οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ, μετατρέπουν ανενόχλητοι σε Κρατικοδίαιτο. Ο φορολογούμενος που δεν κοιμάται το βράδυ από τα καθημερινά βάρη, τους δίνει τα χρήματα και κείνοι τα μοιράζουν σε Ανώνυμες Εταιρείες για την καλοπέραση της ιδιοκτησίας τους.

Αντί να συμμαζέψουν τις βαριές εκτροπές των ΠΑΕ, να εξυγιάνουν το χώρο και να βάλουν θεμέλια μιας νέας εποχής, όπως είχαν υποσχεθεί, τσουβαλιάζουν όλες τις ασθένειες και τις εξαπλώνουν, αυξάνοντάς τις με τα λεφτά του δημοσίου, επιβραβεύοντας ακόμη και τους… οργανοπαίκτες, τους χαρίζουν χρέη και πάνε και για τις 120 που ο κοσμάκης περιμένει ακόμη…

Αντί δηλαδή μια ξεκάθαρη και υγιή διάρθρωση στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο, επιλέγουν με κριτήρια dealers, το «όπως είστε αναδιάρθρωση… και μεις πληρώνουμε»!

Σε άρθρο του Αντώνη Φουντή, περιγράφονται πολλά πράγματα και μέσα από τον ελληνικό κινηματογράφο ανακαλύπτοντας το τρομερό τρικ για να έχουν όλοι την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο:

«Κάποτε λέγαμε «στρίβειν δια του αρραβώνος», μία ατάκα που είχε γίνει σλόγκαν από μια παλιά ελληνική ταινία με τον Ντίνο Ηλιόπουλο. Πλέον με την απόφαση για οριστική αναδιάρθρωση των εθνικών κατηγοριών, μπορούμε να μιλάμε για «μείωση ομάδων δια της… αύξησης αυτών»! (Διαβάστε: Μείωση ομάδων... δια της αυξήσεως αυτών!)

-Μην ξεχνάμε: «Η εντολή που έχω από τον Ιβάν Σαββίδη είναι να μείνουν 16 οι ομάδες της Superleague», ήταν τα λόγια του αντιπροέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Μάκη Γκαγκάτση, στο ΔΣ της διοργανώτριας στις 20 Φεβρουαρίου, με τα οποία ουσιαστικά έθεσε θέμα αναδιάρθρωσης, ένα βήμα μετά την γνωστή δήλωση – πρόταση του προέδρου της ΕΠΣΗ Νίκου Τώρτζογλου.

-Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ωστόσο θα βγει ισχυρά και Δροσερά ωφελημένη από το νέο της συμβόλαιο που παίζεται από καιρό με την ΕΡΤ, για μην στρίψει (από τους αποδέκτες της πρότασής της) και κείνη διά του αρραβώνος…

- Αν απορείτε για το πώς μια κυβέρνηση της αριστεράς, αδικεί κατάφωρα τους μικρούς και παίζει σκουός με τα ακριβά αξεσουάρ των μεγάλων, η απάντηση είναι μία. Απλά αυτή δεν είναι αριστερά, αλλά ένα κακέκτυπό της…

Αφήνουμε τους συνειρμούς για σας...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News