default-image

Το Κίνημα κατά του σύγχρονου ποδοσφαίρου (AMF), δυναμώνει στην Ευρώπη

Απόψεις
Το Κίνημα κατά του σύγχρονου ποδοσφαίρου (AMF), δυναμώνει στην Ευρώπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το κίνημα «Κατά του σύγχρονου ποδοσφαίρου» (Against Modern Football - AMF), αναπτύσσεται ραγδαία και μεταδίδεται στην Ευρώπη καθώς πολλοί φίλαθλοι σε όλο τον κόσμο έχουν κουραστεί από την κατεύθυνση που  φαίνεται να παίρνει το αγαπημένο τους άθλημα.

Ειδικά στο υψηλότερο επίπεδο έχει γίνει μια πολύ κερδοφόρα επιχείρηση, με τους μεγαλύτερους συλλόγους στον κόσμο να επωφελούνται από μια πληθώρα κερδοφόρων συνεργασιών.

Οι "κινηματίες" θεωρούν ότι ναι μεν τονώθηκαν τα ταμεία των ομάδων τους, αλλά αυτό επέτρεψε στα δίκτυα να ασκούν μεγαλύτερη επιρροή σε πράγματα όπως τα παιχνίδια και το μάρκετινγκ και το κόστος μετακινείται στους αυθεντικούς φίλους του ποδοσφαίρου

Ενάντια στο σύγχρονο ποδόσφαιρο (μερικές φορές στυλιζαρισμένο "AMF") είναι μια υποκουλτούρα των φιλάθλων ποδοσφαίρου που αντιτίθενται στην κατεύθυνση που έχει πάρει το άθλημα και επιθυμούν να αλλάξει.

Με τις ρίζες της στην ηπειρωτική Ευρώπη, αποτελεί ένα ευρύ κίνημα λαϊκής διάστασης έναντι της τάσης της εμπορευματοποίησης του ποδοσφαίρου, η οποία αντιμετωπίζει όλο και περισσότερο τους οπαδούς ως καταναλωτές και το παιχνίδι ως κάτι περισσότερο από ένα προϊόν.

Το κίνημα δεν είναι αντίθετο με την πρόοδο αυτή καθεαυτή, αλλά με τον τύπο της «προόδου», ιδιαίτερα εκείνου που δίνει προτεραιότητα στα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων για την υγεία ενός συλλόγου και τα συμφέροντα των υποστηρικτών.

Παρόλο που δεν υπάρχει μόνο ένας επίσημος φορέας εναντίον του σύγχρονου ποδοσφαίρου, υπάρχουν ορισμένες βασικές αξίες που μοιράζονται εκείνοι μέσα στην υποκουλτούρα - αν και δεν έχει διατυπωθεί αυστηρή φιλοσοφία.

Τα άρθρα μεγάλων συγκροτημάτων τύπου στην Ευρώπη, είναι εκτενή αυτές τις μέρες. Δείτε περισσότερα στην έρευνα του Goal.com

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News