Τι να την κάνουμε την δικαίωση, τα καλύτερα χάθηκαν…

Απόψεις
Τι να την κάνουμε την δικαίωση, τα καλύτερα χάθηκαν…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 -Καν πρωτότυπο. Όταν καθένας που έχει μια θέση ευθύνης στα δημοτικά και στα δημόσια πράγματά μας, θεωρεί εαυτόν ως τον απόλυτο άρχοντα και ενεργεί μακριά από τις θεσμικές του ευθύνες, βάζοντας πάνω απ’ όλα και όλους το «εγώ» του, τη ζημιά την πληρώνει η κοινωνία.

Είχαμε χτυπήσει δυνατά την καμπάνα ότι το Παγκρήτιο θα έχανε τα δύο τουλάχιστον πρώτα ματς της εθνικής, από την ολιγωρία που καταγράφηκε στην μελέτη του σκεπάστρου.  Λυπούμαστε που η δικαίωση μας, ήλθε με ένα τόσο αρνητικό αποτέλεσμα. [Κίνδυνος για την έδρα της Εθνικής στο Παγκρήτιο]

Είχαμε επισημάνει και τις παραμέτρους, όταν αναρτούσαμε πριν πέντε – έξι μέρες τον κίνδυνο για την έδρα της εθνικής στο Παγκρήτιο:

[«…Υπάρχει θέμα. Φοβάμαι ότι τα δύο πρώτα παιχνίδια, με Ιταλία και Αρμενία, με τις βλακείες που κάνετε εκεί κάτω θα τα χάσουμε στο Παγκρήτιο...», τόνιζε οργισμένος πριν λίγες μέρες στέλεχος της ΕΠΟ. «Σκέψου τι πρόστιμα θα πέσουν, τι ξεφτίλα θα γίνουμε στην UEFA, αλλά και στο εσωτερικό, τι θα πει ο κόσμος που σας εμπιστευτήκαμε και δεσμευτήκαμε στο Παγκρήτιο και από πάνω θα χαρακτηρίσουν εμάς ανακόλουθους, με μεγάλο επικοινωνιακό κόστος... Εδώ αναμένεται η επιθεώρηση όχι μόνο από την UEFA, αλλά και από τους Ιταλούς»…]

Η ιστορία γίνεται πολύ πικρή, γιατί τα λόγια που δεν έχουν αντίκρισμα σε έργο, γίνονται αέρας συνήθως με μολυσμένη σύνθεση για την ατμόσφαιρα.

Όταν ρωτάει ένας θεσμικός συμπαίκτης σου με κύρια ευθύνη να του πεις τι ακριβώς συμβαίνει με τη ροή της υλοποίησης των δεσμεύσεων στο Παγκρήτιο και απαντάς με ένα αόριστο «όλα καλά», αυτό δεν λέγεται υπευθυνότητα, λέγεται «άσε με, έχω τη δική μου ατζέντα». Και αυτό αναδείχτηκε από το ρεπορτάζ της «Νέας Κρήτης».

Όταν όλοι οι φορείς που μετείχαν στις κρίσιμες συσκέψεις βεβαιώνουν ότι η ημερομηνία δέσμευσης για την ολοκληρωμένη μελέτη του σκέπαστρου ήταν 31 Ιανουαρίου και πήρε παράταση μέχρι τις 5 Φεβρουαρίου και έγιναν δηλώσεις τηλεοπτικά μετά το ρεπορτάζ που κατέγραφε τον κίνδυνο  (αλλά και με δελτίο τύπου) ότι ο υπεύθυνος του Σταδίου ήταν συνεπής με όλες τις ημερομηνίες των δεσμεύσεων… το θέμα «τερματίζεται»…

Το πράγμα πάντως από την αρχή έμπαζε από τη σχέση των θεσμικών επιτετραμμένων και το είχαμε επισημάνει και αυτό.

Η ΕΠΟ ήταν ευγενική στην ανακοίνωσή της… Στα τηλέφωνα λένε άλλα…

-Τώρα;

«Η Εθνική Ελλάδας δεν θα δώσει στο Παγκρήτιο τα δύο πρώτα παιχνίδια με Ιταλία και Αρμενία, καθώς οι εργασίες στο στέγαστρο, τις οποίες έχει αναλάβει να διευθετήσει η ΕΠΟ, δεν θα έχουν διεκπεραιωθεί μέχρι τον Ιούνιο».

-Ανατροπή: Μένει στην ΑΕΛ ο Τζιανλούκα Φέστα! Καν πρωτότυπο σερ, στον κάμπο… Ίσως γίνει αληθινό αυτή την Κυριακή από το «Γεντί Κουλέ!

-H βαριά ήττα του ΟΦΗ στο Καραϊσκάκης, από τον Ολυμπιακό, είναι πολύ βαριά, μπροστά και στις συνεντεύξεις στα αθηναϊκά μέσα. Πολύ βαρύ το συναίσθημα των φίλων της ομάδας. Θα δούμε επιτέλους αποτελεσματική αντίδραση μέσα στην έδρα; Αυτό, ναι, θα είναι πρωτότυπο, επί ανταγωνιστικού αντιπάλου…

-Ότι και να πούμε για τον φετινό ΟΦΗ παύει να είναι πρωτότυπο. Πρέπει να δείξει αυτό που χρειάζεται. Πάρε τις νίκες και τους βαθμούς μέσα στην έδρα και μπορεί να είναι όλα οκ, για να σκεφτόμαστε τη νέα σεζόν. Πράξεις, νίκες και βαθμοί. Όλα τα άλλα είναι άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε με τέτοιους καιρούς…

-Όπως και δεν είναι (πρωτότυπο) αυτή τη φορά η ανακάλυψη της CIES ότι ο Λιονέλ Μέσι είναι κορυφαίος ντριμπλέρ. Απλά επιβεβαιώθηκε και επιστημονικά!

Ο Μέσι πραγματοποιεί -κατά μέσο όρο- μία επιτυχημένη ντρίμπλα κάθε 19,2 αγωνιστικά λεπτά, ενώ λίγο πιό πίσω (σ.σ. κάθε 19,8 λεπτά) βρίσκεται ο άσος της Νις, Αλαν Σεντ Μαξιμέν και στην τρίτη θέση ακολουθεί, ο Βέλγος μεσοεπιθετικός της Τσέλσι, Εντέν Αζάρ (21 λεπτά).

-Καν πρωτότυπο επίσης ότι ο ΠΑΟΚ –παρά την ισοπαλία του με τον Άρη, εξακολουθεί να είναι μέσα στις 5 αήττητες ομάδες της Ευρώπης (μαζί με Γιουβέντους, Ερυθρό Αστέρα, Μακάμπι Τελ Αβίβ και Σλόβαν Μπρατισλάβα!

-Πρωτοτυπία ασφαλώς δεν είναι ότι οι Μαυρογυαλούροι και Γκρουέζηδες αφθονούν στη δύσκολη ζωή μας, με τον μανδύα του πολιτικού ή του κομματάρχη αυλικού…

Η πλοκή της πασίγνωστης και επίκαιρης ταινίας πριν από κάθε εκλογές «Υπάρχει και φιλότιμο», με Μαυρογιαλούρο τον Λάμπρο Κωνσταντάρα και Κρουέζα τον Διονύση Παπαγιαννόπουλο, είχε πάντως, ως θεατρικό τίτλο «Ανώμαλη Προσγείωση».

-Ούτε ακόμη ότι γεμίσαμε και με τους επιτήδειους των fake news ή απλά μαέστρους στο τρολάρισμα. Αλλά αν γίνετε στόχος τους, να ξέρετε ότι η βασική πολιτική είναι απλή: Μην δίνετε σημασία. Το λέει και το άρθρο 14 του Διαδικτύου!

-Μπορεί να είναι πρωτότυπη η παράκρουση ενός ηγεμόνα; Όχι, είναι εκείνοι που τρελαίνονται περισσότερο, αν ζαλίζονται από την εφήμερη μέθη της και δεν διαθέτουν την κατάλληλη δομή, να σηκώσουν την εξουσία και... την παραεξουσία…

-Το να είσαι διαιτητής είναι μια από τις πιο δύσκολες δουλειές στο ποδόσφαιρο. Κάθε απόφαση που κάνεις, αναλύεται και ελέγχεται από παρατηρητές, αναλυτές, παίκτες και οπαδούς. Ακόμα και η προσθήκη κριτών βίντεο βοηθού (VAR) δεν  κάνει τα πράγματα ευκολότερα, με πολλές διαμάχες γύρω από τη νέα τεχνολογία που έχει σχεδιαστεί για να περιορίσει τα λάθη. (Δείτε πόσα χρήματα κερδίζουν οι διαιτητές στην Ευρώπη)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News