Ανθρώπων έργο και η έδρα της Εθνικής στο Παγκρήτιο!

Ποδόσφαιρο
Ανθρώπων έργο και η έδρα της Εθνικής στο Παγκρήτιο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μιλάμε για τη συμφωνία του αιώνα στην ποδοσφαιρική μας πραγματικότητα. Η επικείμενη (και σίγουρη) μεταφορά της έδρας της Εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου στο Παγκρήτιο Στάδιο, αλλάζει κάθε επίπεδο που αφορά την ποιοτική στάθμη της Κρήτης στο ποδόσφαιρο και παράλληλα αναγνωρίζει τη δυναμική που έχουν αναδείξει φορείς, πρόσωπα και φίλαθλος κόσμος του νησιού, τις δυο τελευταίες δεκαετίες.

Οι απανωτές επιτυχημένες διοργανώσεις αγώνων (επίσημων και φιλικών) από την εποχή Ρεχάγκελ μέχρι και την εξαιρετική φιέστα με τους παλαίμαχους διεθνείς και την Ίντερ, αποτελούν μεγάλα πιστοποιητικά, που περιλαμβάνουν την υψηλή τεχνογνωσία και την καθολική αποδοχή του κοινού.

Η επικείμενη λοιπόν συμφωνία της ΕΠΟ με το Δήμο Ηρακλείου για το Παγκρήτιο, επιβραβεύει –αυτονόητα- τις διαρκείς προσπάθειες της ΕΠΣΗ και του προέδρου της Νίκου Τζώρτζογλου, αλλά και την διαρκή δραστηριότητα του «Γαλανόλευκου Φάρου» στα Χανιά και του προέδρου του Νίκου Φλέκκα.

Αναφερόμαστε σε πρόσωπα, γιατί είναι το μόνο δίκαιο, παρακολουθώντας επί σειρά ετών τον προσανατολισμό τους και το έργο τους. Για τον Τζώρτζογλου αποτελεί μάλιστα απόσταγμα των άοκνων ενεργειών του από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την προεδρία εδώ και χρόνια, για να συνδέει την Εθνική ομάδα με το Παγκρήτιο.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της ΕΠΟ Αλέξης Δέδες που τρέχει το κλείσιμο μιας εξαετούς συμφωνίας με το Παγκρήτιο, αρχής γενομένης από τα προκριματικά του Euro, έχει άμεση και βαθιά γνώση για αυτό που επιχειρεί στην Κρήτη η Ομοσπονδία. Ο πρώην αθλητικός συντάκτης της «Ελευθεροτυπίας», μέλος του γραφείου τύπου της ΕΠΟ, διευθυντής οργάνωσης αγώνων και κατόπιν μέλος των διεθνών σχέσεων της UEFA, είναι τώρα ο άνθρωπος που ως εκτελεστικός διευθυντής θα βάλει τη σφραγίδα της ΕΠΟ σε αυτή τη σχέση διαρκείας με την Κρήτη.

"Όταν ο Τζώρτζογλου και η ΕΠΣΗ γέμιζαν το Παγκρήτιο σε διεθνή αγώνα παλαιμάχων, τι άλλο έχεις να δεις", σχολίαζαν στην ΕΠΟ, θεωρώντας τον πρόεδρο της Ένωσης του Ηρακλείου ως μοναδικό να το επιτυγχάνει.

Το γιατί Ηράκλειο και Παγκρήτιο, πέρα από τα εχέγγυα της επιτυχίας, απαντάται πολλαπλά. Το θέλουν πάντα οι διεθνείς μας. Το «Καραϊσκάκης» είναι «απαγορευμένο» τουλάχιστον για αυτή τη διοίκηση της ΕΠΟ, το ΟΑΚΑ δεν μπορούν να το ζεσταθούν  με τίποτα οι ποδοσφαιριστές, η Τούμπα ετοιμάζεται… για νέα Τούμπα, το Παμπελοπονησιακό δεν έχει αεροδρόμιο, το Πανθεσσαλικό ανέδειξε τεράστιες τρύπες στον περιβόητο τελικό και δεν συγκρίνεται στις υποδομές…

Και το σκέπαστρο στο Παγκρήτιο, μέχρι να γίνει; Απλά οι υπηρεσίες των δημοσιογραφικών, πλην τηλεόρασης, μπορούν να πάνε απέναντι μαζί και οι επίσημοι VIP κ.α. Από τη θύρα 1 στη Θύρα 11 κι όλοι τους σκεπασμένοι… Λύσεις υπάρχουν πάντα αρκεί να υπάρχει καλή διάθεση και συνεργασία των φορέων. Εν προκειμένω Δήμου και ΕΠΣΗ…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News