Ράγισε και η βαρύγδουπη ακεραιότητα του CAS

Απόψεις
Ράγισε και η βαρύγδουπη ακεραιότητα του CAS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το φαινόμενο του περιβόητου CAS, κλονίστηκε ήδη με μια απόφαση κανονιά που πέτυχε ο πρώην Ρουμάνος σταρ του ποδοσφαίρου Αντριάν Μούτου, ο οποίος πίστεψε ότι θα γνώριζε δικαίωση από το αθλητικό διαιτητικό δικαστήριο της Λωζάνης που συστάθηκε για την επίλυση διαφορών που σχετίζονται με τον αθλητισμό από την "αθάνατη"  ΔΟΕ!

Πήγε εκεί και έχασε τη δίκη με την Τσέλσι και τον Αμπράμοβιτς και αμέσως προσέφυγε στο δικαστήριο δικαιωμάτων του ανθρώπου στο Στρασβούργο καταγγέλλοντας ότι στη σύνθεση του CAS υπήρχε ένας δικαστής που δούλευε παλαιότερα σε δικηγορικό γραφείο, που είχε υποθέσεις της Τσέλσι και επομένως η σύνθεση του "αδέκαστου" CAS δεν ήταν ανεξάρτητη.

Το ίδιο έπραξε και η Γερμανίδα αθλήτρια του πατινάζ ταχύτητας, Κλαούντια Πεχστάιν, θέτοντας σε αμφισβήτηση τις αποφάσεις του CAS, που έχουν ληφθεί σε όχι δημόσιες συνεδριάσεις, κυρίως, όταν το ζητούσε ο προσφεύγων.

Μετά από αυτά, όλα πλέον τα δεδομένα, αλλάζουν για τις υποθέσεις και το ίδιο το CAS…

Γιατί δεν μιλάμε για μια απλή δικαστική αίθουσα μιας πόλης, ο λόγος γίνεται για το διεθνές ημιδικαστικό σώμα για την επίλυση αθλητικών διαφορών που αποτελεί το κορυφαίο στον κόσμο όργανο ελέγχου για τη νομιμότητα των διαδικασιών σχετικά με τους επαγγελματίες αθλητές/τριες.

Το CAS, «Court of Arbitration for Sport», είναι αθλητικό διαιτητικό δικαστήριο που συστάθηκε για την επίλυση διαφορών που σχετίζονται με τον αθλητισμό από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ). Μια διαφορά μπορεί να υποβληθεί στο CAS, μόνο εάν υπάρχει συμφωνία διαιτησίας μεταξύ των εμπλεκόμενων μερών. Σύμφωνα με τον Ολυμπιακό χάρτη, όλες οι διαφορές σε σχέση με τους Ολυμπιακούς αγώνες μπορούν να υποβληθούν μόνο στο CAS.

Θα πείτε συνηθισμένο φαινόμενο στους καιρούς μας να συμβαίνουν αυτά.

Εμείς εδώ Στην Ελλάδα έχουμε υπουργούς που πριν μπουν στην εξουσία δήθεν υπεράσπιζαν με αμοιβή τα δικαιώματα κλάδων εργαζομένων παίζοντας το αριστερόστροφοι και μετά που έπιασαν καρέκλα με την υπογραφή τους, δεν τους άφησαν όρθιο ούτε το δικαίωμα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News