Κιάσσος: "Το Μουντιάλ που... ξόρκισε την σκοπιμότητα"

Ποδόσφαιρο
Κιάσσος: "Το Μουντιάλ που... ξόρκισε την σκοπιμότητα"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γοητευμένος από τις παραστάσεις του Μουντιάλ, δήλωσε ο Κώστας Κιάσσος χτες στο ράδιο 98,4 και στον Στέλιο Μαλτεζάκη. «Μετά από δύο Μουντιάλ σκοπιμότητας, είδαμε ποδόσφαιρο με καινοτόμα στοιχεία υψηλού επιπέδου σε ανοιχτά παιγνίδια και από νέες προσωπικότητες ποδοσφαιριστών, που έδειξαν το δρόμο του μέλλοντος στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο».

Τόνισε μάλιστα ότι είδε με πρόσθετο ενδιαφέρον τις αναμετρήσεις της μεγάλης διοργάνωσης, διαπιστώνοντας από την πρώτη στιγμή «τον πλουραλισμό και το επιθετικό πνεύμα που εκφράστηκε με νέες ποδοσφαιρικές μεθόδους, ως αποτέλεσμα δουλειάς μεγάλων προπονητών στα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα».

Ο πρώην άσος του ΟΦΗ μίλησε για την αφοσίωσή του πλέον στην προπονητική. «Κάνω τα πρώτα μου βήματα ως τεχνικός και έχω αφιερώσει όλη την προσοχή μου σε αυτό το νέο εγχείρημά μου στο ποδόσφαιρο. Άλλο παίκτης κι άλλο προπονητής. Η συνεργασία μου με τους ανθρώπους στην Αθλητική Ένωση Μυλοποτάμου είναι εξαιρετική και το μυαλό μου είναι διαρκώς στην επιτυχία της ομάδας στο πολύ ενδιαφέρον πρωτάθλημα Ρεθύμνου. Οι ομάδες θα είναι πολύ δυνατές και δεν ξεχωρίζω καμία ως… αιώνια αντίπαλο. Όλες είναι υπολογίσιμες και κάθε μία σου προσφέρει την ευκαιρία για ένα ταξίδι που θα σε φέρει στο βασικό προορισμό της πρωτιάς»!

Τόνισε μάλιστα ότι έχει μιλήσει με τη διοίκηση, ξεκαθαρίζοντας ότι σέβεται το ρόλο που του εμπιστεύτηκαν από τον πάγκο. «Έχω ήδη αφιερωθεί στην ευθύνη του προπονητή και δεν θα φορέσω τα παπούτσια του ποδοσφαιριστή».

Για τον ΟΦΗ; «Τον παρακολουθώ πάντα με ενδιαφέρον, έστω κι εξ αποστάσεως. Πάντα θέλω να πηγαίνει ψηλά και κάθε φορά χαίρομαι για τις επιτυχίες του. Η επιστροφή του στη Σούπερ Λίγκα, θα φέρει νέες χαρές στον φίλαθλο κόσμο του».

Τώρα ο αυτός ο ξεχωριστός άνθρωπος του ποδοσφαίρου, βρίσκεται στο μέσο της απόστασης των δυο πόλεων που χάραξαν το δρόμο της ζωής του. Τα Χανιά… που είδε το φως της ζωής και το Ηράκλειο που φώτισε το ποδοσφαιρικό του ταλέντο.

Τρελοί κι Αδέσποτοι!

-Τα παιδία παίζει, με τις διαφωνίες, αλλά ας σταματήσουν για λίγο το σχοινάκι του ακροβάτη, να μην τιναχθεί το πρωτάθλημα στον αέρα και να μπορέσει να ξεκινήσει στις 25 Αυγούστου. Τα όποια μεμονωμένα συμφέροντα μικρά ή μεγάλα, ας τα πάρει το (μαύρο) ποτάμι.

-Η παραζάλη της «μεγάλης» διοργανώτριας έγκειται στο σημείο να μην βγαίνει καμία ομάδα από τη Football League από το πρωτάθλημα που έρχεται. Τρελοί κι αδέσποτοι στο τραπέζι, τα θέλουν όλα δικά τους!

-Σύμφωνα με την πρόταση της διοργανώτριας για 14 ομάδες από το τέλος της περιόδου 2018-19 θα υποβιβαστούν απευθείας δύο ομάδες, δεν θα προβιβαστεί καμία απευθείας από τη Football League αλλά η 13η και η 14η της Superleague θα παίξουν μπαράζ με την 1η και τη 2η της Football League για δύο εισιτήρια στη μεγάλη κατηγορία τη σεζόν 2019-20. Είναι ή δεν είναι κουφό;

-Το επίμαχο στοιχείο που δημιουργεί και την κύρια εμπλοκή με τον κ. Βασιλειάδη, αφορά την αντιπρόταση της Σούπερ Λίγκα για 12 ομάδες την σεζόν 2020-21, με την προσθήκη του "μεν αλλά..." και τη θεωρία της επανεξέτασης! (Η αλήθεια είναι ότι έτσι η Λίγκα δεν προσθέτει κρίκο για συμφωνία. Από την άλλη αυτή η επιμονή στις 12 ομάδες είναι πολύ ακραία για την ελληνική επικράτεια, αφού πριμοδοτεί την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και αδυνατίζει τη δυναμική περιφέρεια)

Έχουμε να κάνουμε ακριβώς με... πόρτες και παράθυρα σε ένα ζήτημα καθοριστικής σημασίας, που δεν χωρά αμφισβητήσεις, αφού θα ταλανίζει και το παρόν και το μέλλον. Η είσοδος σε μια νέα πραγματικότητα που θα έχει στηρίγματα απαιτεί πύλες εισόδου και όχι παραθυράκια σκοτεινών χώρων...

-Κατά τα άλλα, με απλά λόγια. Η Σούπερ Λίγκα κάνει οριστικό ότι την ερχόμενη σεζόν θα έχουμε πρωτάθλημα 16 ομάδων, χωρίς πλέι οφ. Για την επόμενη περίοδο επιμένει σε 14 ομάδες, ενώ ο υφυπουργός τους έκανε σαφές ξεκαθάρισε ότι θέλει 12.

-Αναφορικά με την πρόταση Βασιλειάδη για 12 ομάδες την σεζόν 2019-20, η Superleague είναι χωρισμένη στα δυο. Στο χτεσινό ΔΣ, οι πληροφορίες επιμένουν ότι  οκτώ ομάδες ΑΕΚ, Άρης, Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος, Παναθηναϊκός, Παναιτωλικός, ΠΑΣ Γιάννινα και Ξάνθη, φέρονται να συμφωνούν με την πρόταση του Υφυπουργού για 12 ομάδες το 2019-20.

-Έχει τεθεί θέμα στην τοπική ποδοσφαιρική κοινωνία, η περιστροφή του ενδιαφέροντος, γύρο από προσωπικές ή χαμηλού τύπου υποθέσεις, που σίγουρα πλάθουν μια εικονική πραγματικότητα, ανάξια της κανονικής.

Αναμφισβήτητο πρόσωπο μικτών έντονων συναισθημάτων σε αυτό το Μουντιάλ είναι ο Τιερί Ανρί, καθώς το έθνος της γέννησής του έφτασε στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου - και η χώρα που αφοσιώνεται προπονητικά αποκλείστηκε. Νικητής του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 1998 με τη Γαλλία, βοηθός προπονητή του Ρομπέρτο Μαρτίνεζ, τώρα στο Βέλγιο... Απερίγραπτη η προχτεσινή νύχτα για κείνον καθώς μοίραζε αγκαλιές και συγχαρητήρια στην (αντίπαλο) αποστολή της Γαλλίας!

Κερδισμένοι και χαμένοι από τη μεταγραφή του CR7

Η Ρεάλ είναι κερδισμένη από τη μεταγραφή του Ρονάλντο, γιατί κατάφερε να πουλήσει έναν παίκτη 33 ετών με περίπου 100 εκατ. δολάρια αποκτώντας την ευκαιρία να ξεκινήσει την ανανέωσή της. Είναι και χαμένη γιατί οι εμπορικές και άλλες αναταράξεις σε αυτό το επίπεδο είναι τρανταχτές. Η ανάλυση του βρετανικού independent, που κάνει το γύρο του κόσμου, το αναλύει ως εξής:

Στους κερδισμένους περιλαμβάνεται η Ρεάλ Μαδρίτης η οποία κατάφερε να πουλήσει έναν παίχτη ηλικίας 33 ετών και να «βγάλει» περίπου 100 εκατ. δολάρια από τη συμφωνία αποκτώντας παράλληλα την ευκαιρία να ξεκινήσει την ανανέωσή της.

Στους κερδισμένους περιλαμβάνεται και ο Νεϊμάρ καθώς η βρετανική εφημερίδα εκτιμά ότι ανοίγει ο δρόμος για τη μετακίνησή του στο Μπερναμπέου, μετακίνηση που φημολογείται ότι θέλει και ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ.

Στην ίδια κατηγορία εντάσσεται και ο Γκάρεθ Μπέιλ καθώς με τη μετακίνηση του Ρονάλντο αναμένεται να αποκτήσει περισσότερο χρόνο συμμετοχής και αυξημένες αρμοδιότητες στο παιχνίδι της Ρεάλ.

Φυσικά στους κερδισμένους βρίσκεται και η Γιουβέντους η οποία απέκτησε έναν από τους μεγαλύτερους σκόρερ και τα μεγαλύτερα brand names του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Στην ίδια λογική κερδισμένη είναι και η Serie A καθώς η μεταγραφή του Ρονάλντο είναι η σημαντικότερη άφιξη ποδοσφαιριστή στο ιταλικό πρωτάθλημα μετά τη μεταγραφή του βραζιλιάνου Ρονάλντο στην Ίντερ.

Στον αντίποδα πρώτη στη λίστα των χαμένων η βρετανική εφημερίδα βάζει και πάλι τη Ρεάλ Μαδρίτης καθώς καμία ομάδα δεν γλιτώνει τις αναταράξεις όταν χάνει έναν παίχτη τέτοιας αξίας όπως ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Οι μερένχες θα υποστούν και εμπορικό πλήγμα καθώς η διαφημιστική αξία του Πορτογάλου επιθετικού είναι τεράστια.

Απώλειες θα μετρήσει υπό το ίδιο πρίσμα και η La Liga καθώς το ισπανικό πρωτάθλημα χάνει ίσως τον κορυφαίο σούπερ σταρ του.

Στους χαμένους και ο Γκονζάλο Ιγκουαίν καθώς ο Αργεντίνος επιθετικός που μέχρι πρότινος ίσως να ήταν το νο1 της Γιουβέντους καθώς μπορεί πλέον να είναι ο πρώτος υποψήφιος για «θυσία».

Πληγωμένη από τη συμφωνία εκτιμάται ότι θα είναι και η Γιουβέντους καθώς υπέγραψε έναν παίχτη που είναι ήδη 33 ετών με τη συμφωνία να προβλέπει ότι θα πρέπει να του καταβάλει ένα τεράστιο ποσό κάθε έτος μέχρι αυτός να γίνει 37.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News