Μετά από 3 χρόνια κι αφού το θέμα είχε «τακτοποιηθεί» του ήρθε κλήση

Απόψεις
Μετά από 3 χρόνια κι αφού το θέμα είχε «τακτοποιηθεί» του ήρθε κλήση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει από το Δήμο ή τη τροχαία ας μη διστάσει.

Τρία χρόνια μετά και παρά τις διαβεβαιώσεις των υπευθύνων πως το θέμα «έκλεισε» έφτασε το μπιλιετάκι, παραμονές Χριστουγέννων σ’ έναν Ηρακλειώτη, για να πληρώσει 200€ για μια κλήση που του είχε επιβληθεί για παράνομο παρκάρισμα.

Όλα συνέβησαν το Μάρτιο του 2015 όταν ζευγάρι πάρκαρε στο δρόμο του ΠΑΓΝΗ, σε χώρο που σύμφωνα με τα λεγόμενα του παθόντα δεν υπήρχε σήμα απαγόρευσης στάθμευσης κι έχοντας σε εμφανές σημείο το χαρακτηριστικό σήμα των ΑμΕΑ, προκειμένου ν’ ακολουθήσει τη γνώριμη διαδρομή προς τη μονάδα τεχνητού νεφρού καθώς η σύζυγος έκανε αιμοκάθαρση τα τελευταία 23 χρόνια...! Σε έλεγχο της τροχαίας διαπιστώθηκε παράβαση και κυρώθηκε κλήση.

Όταν οι άνθρωποι είδαν τη κλήση, έσπευσαν στη τροχαία προκειμένου να ζητήσουν να μην επικυρωθεί μιας και ο λόγος της επίσκεψης στο ΠΑΓΝΗ κάθε άλλο παρά εθιμοτυπικός ήταν.

Από τη τροχαία ενημερώθηκαν πως έπρεπε να υποβάλλουν ένσταση, όπερ και έπραξαν καταθέτοντας παράλληλα και έγγραφα από τα ΚΕΠΑ που αποδείκνυαν το ποσοστό αναπηρίας της γυναίκας (90%) αλλά και φωτογραφικό υλικό με τη θέση στην οποία ήταν παρκαρισμένο το αυτοκίνητο προκειμένου να δείξουν πως δεν εμπόδιζε αφενός κι αφετέρου δεν παραβίαζε κάποιο σήμα.

Κι αφού τα κατέθεσαν όλα, πήραν τη διαβεβαίωση πως το θέμα έκλεισε . Λίγους μήνες μετά δυστυχώς η άτυχη αιμοκαθαρόμενη κατέληξε…

 Και κάπως έτσι φτάσαμε στις 7 Δεκεμβρίου του 2018 όταν και στο σπίτι του συζύγου, έφτασε μπιλιετάκι 200€ που αφορούσε εκείνη τη κλήση. Ο γιος της οικογένειας πήγε στη τροχαία για να δει τι έχει συμβεί κι από τότε άρχισε ένα γαϊτανάκι ανεύθυνο- ευθύνης.

 Τον παρέπεμψαν στο Δήμο που με τη σειρά του τον παρέπεμψε εκ νέου στη τροχαία που δεν έχει καμία ένσταση και που του ζητά να την υποβάλλει ξανά…και τελοσπάντων δεν τον νοιάζει τον άνθρωπο να πληρώσει τα 200€. Τον πειράζει λέει που «ακόμα και σήμερα δεν την αφήνουν τη μάνα μου να ησυχάσει». Και δεν αφήνουν και τον πατέρα του στην ησυχία του (ετών 85 σε μερική ακινησία εξαιτίας ορθοπεδικών θεμάτων).

Αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει από το Δήμο ή τη τροχαία ας μη διστάσει. 23 χρόνια αιμοκάθαρσης αρκούν και για την αποδημήσασα και για όλη την οικογένεια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News