Μαίρη Καριωτάκη

Β. Γρινάκης: Οι έξι στου δέκα έφηβους πίνουν συστηματικά

Εννιά στου δέκα έφηβους κάνουν χρήση αλκοόλ και οι έξι στου δέκα πίνουν συστηματικά, ποσοστά που υπογραμμίζουν με τον πλέον εμφατικό τρόπο το πρόβλημα που υπάρχει στην Κρήτη αναφορικά με το αλκοόλ.

«Στην Κρήτη ένα παιδί, κατά μέσο όρο δοκιμάζει αλκοόλ στην ηλικία των 11 ετών», είπε μιλώντας στο Ράδιο984 και τη Μαίρη Καριωτάκη ο ψυχίατρος, μέλος του συλλόγου « Η επιστροφή», Βαγγέλης Γρινάκης με αφορμή την 12η εβδομάδα πρόληψης αλκοόλ που είναι σε εξέλιξη από τις 9 έως και αύριο 15 Απριλίου, υπό την αιγίδα και με την υποστήριξη της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης.

«Με βάση τις αναφορές των παιδιών, ο κύριος λόγος που οι έφηβοι στρέφονται στο αλκοόλ είναι η παρέα τους. Και πολύ δύσκολα ένα παιδί θα μπορέσει να πει όχι στην παρέα» λέει ο κ.Γρινάκης και προσθέτει πως «το θέμα είναι τι παρέες επιλέγω να κάνω κι εδώ έρχεται να δώσει απαντήσεις το αξιακό σύστημα το οποίο ενισχύεται από την Τέχνη και τη Λογοτεχνία».

Όταν ένας έφηβος, έχει ένα σταθερό αξιακό υπόβαθρο, αν έχει διεξόδους για την δημιουργικότητά του κι αν έχει καλλιεργηθεί με την Τέχνη, έχει μια πληθώρα επιλογών μετά αναφορικά με την διασκέδασή του, τονίζει ο ψυχίατρος.

Σημασία έχει να έχει κανείς υγιή σχέση με το ποτό, τονίζει ο κ. Γρινάκης και σημειώνει πως όσο λιγότερο πίνει κανείς, τόσο λιγότερα προβλήματα έχει.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη:

Σχόλια