Μαίρη Καριωτάκη

Βγάλε γλώσσα στον Καρκίνο του Στόματος (Ηχητικό)

Ο καρκίνος του στόματος είναι μια από τις 10 πιο συχνές μορφές καρκίνου παγκοσμίως. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, σκοτώνει 1 άνθρωπο κάθε ώρα / κάθε μέρα..

Μιλώντας στο Ράδιο984 και τη Μαίρη Καριωτάκη, ο Αθανάσιος Υφαντής, Εκπρόσωπος Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας. & Πρόεδρος Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής, επ' αφορμή της ημερίδας με θέμα «Βγάλε γλώσσα στον Καρκίνο του Στόματος», ανέφερε ότι  «Στην Ελλάδα έχουμε 600-700 νέες περιπτώσεις ετησίως και πεθαίνουν περίπου 200 ασθενείς. Κι όλο αυτό,  διότι η διάγνωση γίνεται αργά, κυρίως λόγω έλλειψης ενημέρωσης»

Όπως είπε ο κ. Υφαντής, σε ηλικίες άνω των 40 ετών, κύρια αιτία είναι το κάπνισμα και η κατανάλωση αλκοόλ, τόσο για τους άνδρες, όσο και για τις γυναίκες. Ωστόσο τα τελευταία χρόνια παρατηρείται αύξηση των περιστατικών σε μικρότερες ηλικίες, όπου εκεί  ενοχοποιητικός παράγοντας θεωρείται ο ιός θηλωμάτων HPV που μεταδίδεται κυρίως με στοματογεννητική επαφή.

Η  ημερίδα, θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο "Aquila Atlantis Hotel" στο Ηράκλειο, το Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014, στις 10:00 το πρωί, υπό την οργανωτική ευθύνη της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας.

Το α' μέρος της ημερίδας απευθύνεται σε Οδοντιάτρους, Ιατρούς και επαγγελματίες παροχής υπηρεσιών υγείας, ενώ το β' μέρος απευθύνεται σε όλους τους πολίτες που επιθυμούν να ενημερωθούν για το ευαίσθητο αυτό θέμα.  

Η ημερίδα που πραγματοποιείται  σε συνεργασία με το ΔΣ του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου και τον πρόεδρο κο Σταμάτη Χαρίτο, είναι μέρος του νέου προγράμματος  της Ε.Ο.Ο με πλήρη τίτλο «Δράσεις Επιμόρφωσης Οδοντιάτρων και Ιατρών και ενημέρωσης γενικού πληθυσμού για την έγκαιρη διάγνωση του Καρκίνου της Στοματικής Κοιλότητας»,

Επιστημονικός Υπεύθυνος του έργου είναι ο κος Παπαδογεωργάκης Νικόλαος, Καθηγητής Στοματικής και Γναθοπροσωπικής χειρουργικής της Οδοντιατρικής Σχολής Αθηνών (ΕΚΠΑ).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια