default-image

Οι οιωνοί θέλουν τον Άγιαξ στον τελικό του Champions League

Αθλητισμός
Οι οιωνοί θέλουν τον Άγιαξ στον τελικό του Champions League

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ολλανδική ομάδα είναι η 5η που νικά εκτός έδρας στους «16», «8» και «4» της διοργάνωσης- Οι τρεις στους τέσσερις πήραν το τρόπαιο…

Αναμφίβολα η μεγάλη και ευχάριστη έκπληξη του φετινού Champions League είναι ο Άγιαξ. Αυτή η νεανική ομάδα που μετά και τη νίκη της με 1-0 μέσα στο Λονδίνο επί της Τότεναμ με το τέρμα του Φαν ντε Μπέεκ έκανε το μεγάλο βήμα για να επιστρέψει στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης μετά από 23 χρόνια!

Πρώτα έριξε στο καναβάτσο τη Μαδρίτη, νικώντας 4-1 την Ρεάλ στους «16». Έπειτα το Τορίνο, νικώντας 2-1 τη Γιουβέντους για τα προημιτελικά. Την Τρίτη (30/4) έριξε το Λονδίνο, νικώντας 1-0 την Τότεναμ. Είναι η πέμπτη ομάδα σε όλη την ιστορία της διοργάνωσης που νικά εκτός έδρας διαδοχικά στη φάση των «16», σε προημιτελικά και ημιτελικά Champions League.

Από τις προηγούμενες τέσσερις, μόνο μία δεν κατέκτησε το τρόπαιο. Η Ρεάλ, δηλαδή, του 1962. Η Λίβερπουλ κατέκτησε το τρόπαιο το 1984, η Μπάγερν το 2013 και η Ρεάλ την περυσινή σεζόν (2018).

Η ομάδα του Άμστερνταμ έγινε η 17η ομάδα που νικά στον πρώτο εκτός έδρας ημιτελικό. Οι 16 κατάφεραν να προκριθούν στον τελικό. Μόνο μία δεν τα κατάφερε. Ο Παναθηναϊκός το 1996 δεν τα κατάφερε κόντρα στον... Άγιαξ.

Η στατιστική λοιπόν στέκεται σύμμαχος της ομάδας της ολλανδικής πρωτεύουσας στην πορεία της προς τον τελικό της Μαδρίτης!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News