Άραγε το εμβόλιο θα φέρει πίσω τις στιγμές;

Απόψεις
Άραγε το εμβόλιο θα φέρει πίσω τις στιγμές;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα μοναδικό ρεκόρ φαίνεται να καταρρίπτει η πανδημία του κορωνοϊού και τηλεοπτικά

Ένα μοναδικό ρεκόρ φαίνεται να καταρρίπτει η πανδημία του κορωνοϊού και τηλεοπτικά, μιας και σχεδόν για ένα ολόκληρο χρόνο μονοπωλεί το ενδιαφέρον της ενημέρωσης σε ποσοστό 70%.

Αν κανείς ρίξει μια γρήγορη ματιά στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ανά το κόσμο και κυρίως σε αυτά που έχουν συνεχόμενη ροή, θα διαπιστώσει ότι οι συνδέσεις, τα ρεπορτάζ και οι καλεσμένοι σχετίζονται με την πανδημία, η οποία έχει διαμορφώσει και μια νέα τηλεοπτική πραγματικότητα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι αμερικανικές εκλογές, που υπό φυσιολογικές συνθήκες θα μονοπωλούσαν το ενδιαφέρον της παγκόσμιας ενημέρωσης φέτος, αλλά επισκιάστηκαν από την επέλαση του φονικού ιού που έχει φέρει μια νέα πραγματικότητα στην υφήλιο.

Ακόμα και στη διαδρομή προς τις αμερικανικές κάλπες ο κορωνοϊός μείωσε την καταγραφή των γεγονότων για την ισχυρότερη χώρα του κόσμου, ενώ φαίνεται να έπαιξε καταλυτικό ρόλο και στη διαμόρφωση του αποτελέσματος.

Αυτό όμως που η πανδημία αφάνισε εντελώς είναι οι μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις που “πάγωσαν” στην κυριολεξία, με το μέλλον μέχρι στιγμής να χαρακτηρίζεται αβέβαιο. Μόνο ως είδηση ολκής μπορεί να χαρακτηριστεί η ματαίωση των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, αλλά και άλλων σπουδαίων αθλητικών διοργανώσεων, με τους παγκόσμιους αθλητές να βλέπουν χαμένες τις προσπάθειες για μια σημαντική διάκριση. Τηλεοπτικά γεγονότα όπως η Εurovision έπεσε επίσης θύμα του κορωνοϊού, με επενδύσεις τεράστιων χρηματικών ποσών να πηγαίνουν περίπατο.

Η αλήθεια είναι ότι αυτό που συμβαίνει θυμίζει ένα πραγματικό εφιάλτη, μιας και ποτέ μέχρι σήμερα στη σύγχρονη παγκόσμια ιστορία δεν είδαμε τα πάντα να αλλάζουν ραγδαία σε παγκόσμιο αλλά και προσωπικό επίπεδο. Χωρίς να φανεί σαν υπερβολή, αυτές οι κοσμοϊστορικές αλλαγές μπορούν να συγκριθούν μόνο με τους δύο παγκόσμιους πολέμους αλλά και την πανδημία της ισπανικής γρίπης.

Βέβαια, σήμερα η δύναμη της πληροφορίας έχει γιγαντώσει ακόμα περισσότερο την ψυχολογική πίεση των πολιτών, με τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να έχουν λόγο μέσα από την ίδια την είδηση, που σίγουρα δεν μπορεί να κρυφτεί “κάτω από το χαλί”.

Ως συμπέρασμα, όλα γύρω μας αλλάζουν και μαζί τους και εμείς σαν άνθρωποι, που καθημερινά προσπαθούμε να ισορροπήσουμε ανάμεσα στην πληροφορία και τον φόβο που γιγαντώνεται μέσα από τη δύναμη της εικόνας... μέσα από αυτές τις μικρές και μεγάλες ιστορίες που επισκίασαν τα πιο σημαντικά τηλεοπτικά γεγονότα. Με τη διαφορά ότι τώρα τίθεται θέμα δημόσιας υγείας... θέμα για την ίδια τη ζωή των ανθρώπων αυτού του κόσμου. Άραγε το εμβόλιο θα φέρει πίσω τις... στιγμές;

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News