Προσοχή...παιδιά!

Απόψεις
Προσοχή...παιδιά!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χρειάζεται προσοχή, μιας και στη σκιά της πανδημίας όλο αυτό το διάστημα, πέρα από τη διασπορά του κορωνοϊού, βιώσαμε και την διασπορά των ψευδών ειδήσεων που έχουν να κάνουν με τη λογική ορισμένων μέσων ενημέρωσης να παραπληροφορήσουν για να κερδίσουν απλά τις εντυπώσεις.

Η αλήθεια είναι ότι πάντα τα θέματα δημόσιας υγείας ήταν “δυνατά χαρτιά” για να κρατάς τον τηλεθεατή σε εγρήγορση. Ωστόσο, πιστεύουμε ότι ορισμένοι παραβίασαν τις κόκκινες γραμμές σπέρνοντας τον φόβο με πληροφορίες που τη μια μέρα ήταν πρώτη είδηση και την επόμενη έμπαιναν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Πρέπει όμως να κρατήσουμε και μια σημαντική πτυχή αυτής της υπόθεσης που αφορά την πλειοψηφία των δημοσιογράφων, που με το σοβαρό ρεπορτάζ προσέγγιζαν την πραγματικότητα με ένα και μόνο στόχο, που δεν ήταν άλλος από την ίδια την ενημέρωση.

Διαχρονικά στον χώρο των media σε όλα τα μικρά αλλά κυρίως μεγάλα θέματα μια μειοψηφία δημοσιογράφων αλλά και μέσων διαστρέβλωνε την πραγματικότητα, με αποτέλεσμα όλοι οι δημοσιογράφοι να σακιάζονται και να επικρίνονται για τα λάθη ολκής των ολίγων.

Είναι δυστυχώς αυτά τα αρνητικά σχόλια που πρέπει να διαβάσεις επειδή κάποιοι θεώρησαν ότι ο φόβος και η παραπληροφόρηση παρέχει περισσότερα κλικαρίσματα ή και τηλεθέαση από την ίδια την αλήθεια.

Βέβαια, γεμίσαμε και από τους γνωστούς-άγνωστους “μαϊντανούς”, που μέσα σε μια νύχτα βαφτίστηκαν ειδικοί και άρχισαν να σαρώνουν με την παρουσία τους πολλές από τις δημόσιες συζητήσεις.

Στα θετικά είναι το γεγονός ότι από την έναρξη της πανδημίας γνωρίσαμε και μάθαμε τους λαμπρούς Έλληνες επιστήμονες που έκαναν πάλι τη διαφορά μέσα από τις σοβαρές και χωρίς θορύβους επιστημονικές προσεγγίσεις.

Δυστυχώς, σε όλους τους χώρους υπάρχουν οι πολλοί αλλά και οι λίγοι, και ως προς τους λίγους μάλλον εκεί εντοπίζεται το πρόβλημα και βεβαίως αναφέρουμε στους λειτουργούς της ενημέρωσης.

Ας βάλουμε λοιπόν στην άκρη τα ελάχιστα σκοτεινά και πονηρά παραδείγματα και ας αναρωτηθούμε τι είναι ποιο επικίνδυνο... η πανδημία ή ο “παρανοϊός” που προκαλεί μια είδηση που δεν υφίσταται;

Το σίγουρο είναι ότι οι λίγοι δεν μπορούν να αμαυρώνουν τη σωστή δουλειά που κάνουν με σεβασμό οι περισσότεροι δημοσιογράφοι.

Άλλωστε, ο χώρος είναι μικρός και οι περισσότεροι γνωρίζουν ποιοι είναι αυτοί που απλά υπάρχουν για να τρομάζουν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News