Μάνος Δασκαλάκης

Η αποχή τιμωρεί την δημοκρατία!

Η δύναμη της επιλογής είναι στο χέρι μας!

Οι εκλογές είναι η απόλυτη στιγμή της δημοκρατίας σε κάθε χώρα που βασίζεται στην ουσία αυτής της πραγματικότητας.
Επειδή λοιπόν βρισκόμαστε μια ανάσα από τις εθνικές κάλπες είναι δεδομένο πλέον ότι η συμμετοχή είναι αυτή που δίνει δύναμη στους δημοκρατικούς θεσμούς.
Έτσι λοιπόν την Κυριακή 7 Ιουλίου αποφασίζουμε για τις τύχες της πατρίδας μας και επειδή βρισκόμαστε και στην καρδιά του καλοκαιριού ίσως πολλοί από εμάς να σκεφτούμε την επιλογή της αποχής.Μόνο που η αποχή δεν δίνει δύναμη στην δημοκρατία και την ίδια ώρα απαξιώνει και την χώρα που την γέννησε.
Επειδή λοιπόν πολλοί είναι αυτοί που σκέφτονται στο να μην πάνε να ψηφίσουν θα σας αναφέρω ένα και μόνο πράγμα.Η αποχή ισοδυναμεί με αδιαφορία,ισοδυναμεί ακόμα και με τιμωρία και σε καμία περίπτωση τιμωρία για τα κόμματα αλλά κυρίως για εμάς τους ίδιους.
Φτάσαμε στο σημείο ανάμεσα μας να ζουν άνθρωποι που απέχουν διαχρονικά από κάθε εκλογική αναμέτρηση και αυτό είναι ακόμα πιο άσχημο.Ναι καλά διαβάσατε υπάρχουν πολίτες που έχουν να ψηφίσουν πάνω από δεκαπέντε χρόνια.
Ας ελπίσουμε λοιπόν ότι παρά την θερμή Κυριακή οι εκλογές της 7ης Ιουλίου θα μετατραπούν σε μια πραγματική γιορτή για την δημοκρατία που γεννήθηκε στην χώρα μας και έγινε σημαία και θεσμός για ολόκληρη την υφήλιο.
Πάμε λοιπόν όλοι για ψήφο μιας και η χώρα ζητά την δική μας άποψη αλλά και επιλογή για τον δρόμο που θα βαδίσει τα επόμενα χρόνια.
Στις πρόσφατες εκλογές για την Ευρώπη και την αυτοδιοίκηση όλοι μιλούσαν για την μεγάλη αποχή.Είναι τουλάχιστον ντροπή στην Ελλάδα του 2019 η δική μας αδιαφορία να αποτελεί και τον μεγάλο νικητή της εκλογικής αναμέτρησης.
Επειδή λοιπόν και θέλουμε και μπορούμε ας ενώσουμε τις διαφορετικές φωνές και επιλογές και ας κάνουμε αυτό τον όμορφο τόπο πιο ισχυρό.
Το σίγουρο είναι πως κάθε κόμμα που βασίζεται στις ουσιαστικές αρχές της δημοκρατίας μπορεί να πάει την Ελλάδα έστω και ένα βήμα μπροστά. Αν λοιπό αυτό το ένα βήμα είναι μπροστά ίσως κάτι να καταφέραμε σαν δημοκρατική κοινωνία.Άλλωστε η επιλογή είναι στο χέρι μας!

Σχόλια